Maatwerk WMS – waar een standaard WMS tekort schiet

Houd grip op de voorraad en supply chain-processen van je organisatie, door voor het gebruik van Warehouse Management Software (WMS) te kiezen. Zo’n magazijnbeheersysteem beheert de supply chain vanaf het distributiecentrum van je organisatie, tot aan de schappen van de supermarkt of bijvoorbeeld kledingwinkel. Vaak gaat WMS verder dan slechts het beheer van de processen die hierbij komen kijken. Denk ook aan de mogelijkheid om de bezettingsgraad van je personeel te optimaliseren, passend bij de vraag vanuit de consument. 

Tegenwoordig kiezen organisaties steeds vaker voor een cloud-based WMS-oplossing. Een belangrijk voordeel hiervan is dat informatie over de huidige voorraden overal en altijd in te zien zijn, mits je toegang hebt tot een internetverbinding. Je bent niet langer afhankelijk van een fysieke computer op kantoor. Wanneer je zelf op zoek gaat naar een WMS-oplossing, heb je verschillende opties: een standaardpakket of een maatwerk WMS. In dit artikel lees je er meer over.  

Op zoek naar een geschikt WMS voor je organisatie 

Als organisatie heb je de supply chain en de hierbij behorende processen op geheel eigen wijze ingericht. Om grip te houden op de verschillende onderdelen van de supply chain zal je verschillende softwarepakketten hebben aangeschaft. De wijze waarop de supply chain binnen de organisatie is ingericht zal verschillen van de wijze waarop een andere partij dit heeft gedaan. Het maakt dat een standaard WMS vaak niet volledig voorziet in de wensen van een afnemer. Mogelijk zijn sommige softwarepakketten niet aan het WMS te koppelen, waardoor de functionaliteit hiervan in geen geval optimaal benut wordt. 

Maatwerk WMS passend bij jouw supply chain 

Juist om die laatste reden is het verstandig te kiezen voor een maatwerk WMS, waarmee je de mogelijkheid hebt de verschillende systemen aan elkaar te koppelen. Op deze manier wordt alle relevante informatie in een centraal systeem, het magazijnbeheersysteem, geladen. Zoals eerder genoemd gaat dit vaak verder dan slechts een overzicht van de actuele voorraden. Koppel bijvoorbeeld ook een HRM-systeem, om de capaciteit en bezetting van het personeelsbestand aan de WMS-oplossing toe te kunnen voegen. 

 Naast de mogelijkheid om verschillende informatiebronnen aan het WMS te koppelen, wil je de data uit het WMS ook kunnen exporteren. Koppel het WMS bijvoorbeeld aan een eigen webshop. Het verzekert de consument van actuele data over de voorraden van producten die je hier aanbiedt. 

Kies voor een maatwerk WMS-oplossing in de cloud 
Om op ieder moment een actueel overzicht van de voorraden in het magazijn te kunnen bekijken, is het verstandig te kiezen voor een WMS-oplossing in de cloud. Niet alleen heb je hiermee overal en altijd toegang tot actuele data. Ook heb je als organisatie zelf geen omkijken naar de IT-infrastructuur achter zo’n cloud-oplossing. Het inhuren of vast aannemen van dure IT-specialisten is hierdoor niet noodzakelijk. 

Zelf een maatwerk WMS laten ontwikkelen 

Zie jij de meerwaarde van het gebruik van een WMS binnen je organisatie ook? Kies voor het laten ontwikkelen van een maatwerk WMS! Scrumble helpt je graag op weg, door een WMS te ontwikkelen waarop de reeds beschikbare databronnen binnen je organisatie kunnen worden aangesloten. Laten we samen een kop koffie drinken, om te kijken hoe een maatwerk WMS jouw supply chain en voorraadbeheer kan ondersteunen. 

Meer weten? Vincent helpt je graag verder.

Meer lezen over digitalisering en software ontwikkeling?

Hier vind je de meest recente artikelen.

12345