SaaS oplossing ontwikkelen.
Bij ons ben je aan het juiste adres.

Onze klanten aan het woord.

Joeri Stok
Joeri StokICT Manager
Read More
Het project was een leuke ervaring: vlot doorlopen, korte lijnen en snelle bugfixing; soms werd het zelfs al tijdens het typen opgepakt. Lukte dat niet, dan werd er om aanvullende informatie gevraagd zodat het alsnog snel opgelost kon worden.
Sanne Smeets
Sanne SmeetsProgram Manager Lean Academy
Read More
Precies de samenwerking die we zochten. Een jong, professioneel bedrijf dat meedenkt, wensen goed vertaalt, prettig en no nonsense is in omgang, en waar duidelijke afspraken mee te maken zijn.
Remco Bergwerff
Remco BergwerffCommercial Director & Founder
Read More
Scrumble heeft vanaf het begin goed meegedacht over de slimst mogelijke technische aanpak bij het bouwen aan HOTIQ. Dankzij het samenspel is een snel, robuust en tegelijkertijd flexibel platform ontstaan.
Jos Meiling
Jos MeilingData & Growth Manager
Read More
De enthousiaste IT’ers van Scrumble helpen ons door een stap verder te denken en snelheid in het proces te houden, zonder dat het te kort gaat aan de kwaliteit.
Ward Grootens
Ward GrootensFounder
Read More
Scrumble bewaakte het proces actief, dat was erg fijn. Doordat ze vanaf het begin de juiste vragen stelde, hadden we er veel vertrouwen in dat ze de klus zouden klaren. Dat hebben ze boven verwachting gedaan.
Dominique Walhout Stam
Dominique Walhout StamMarketing Manager
Read More
Samen met Scrumble hebben wij een platform ontwikkeld waardoor wij onze medewerkers nu extra kunnen informeren en stimuleren op het gebied van gastvrijheid en regelgeving. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat en dankbaar voor de fantastische samenwerking.
Kees Schepers
Kees SchepersManaging Director
Read More
Bedankt voor de oplevering vandaag jongens! Voor ons is dit echt een grote stap voorwaarts. Ik denk dat onze samenwerking een succes kan worden!
Joost van Aarle
Joost van AarleOwner
Read More
Samen met Scrumble is de basis gelegd voor een krachtige spreadsheet-database koppeling. Hun kennis van React is van grote waarde geweest in het optimaliseren van Tourgrid en het realiseren van de MVP. Door de prettige en flexibele manier van samenwerken...
Previous
Next

Waarom SaaS?

Een Software as a Service oplossing, kortweg SaaS, is een applicatie die online wordt gebruikt, waarbij een gebruiker aan een apparaat met een browser voldoende heeft. Het maakt hierbij niet uit of het om een computer van duizenden euro’s gaat, of een tablet van nog geen honderd euro. De snelheid is niet meer afhankelijk van de hardware van jouw device. De software kan je tevens tegen een beperkte vergoeding per maand gebruiken. Dit maakt SaaS zo interessant. De tijd dat software lokaal geïnstalleerd wordt, is hiermee voorbij. Voor ondernemers en bedrijven liggen er tal van kansen om omzet te genereren uit een SaaS product. 

SaaS applicatie vs. on-premise

Zoals reeds werd aangehaald is een gebruiker bij een SaaS oplossing niet langer afhankelijk van diens hardware; de SaaS applicatie draait op een externe server. Het is een van de belangrijkste verschillen tussen SaaS oplossingen en een on-premise applicatie. In dat laatste geval draait de applicatie namelijk op de eigen server.

Steeds meer organisaties maken de overstap van on-premise draaiende applicaties naar SaaS software. Dat is niet gek, daar SaaS software tal van verschillende voordelen biedt ten opzichte van een lokaal geïnstalleerd programma. Laten we eens inzoomen op de verschillen tussen beide vormen van software.

Verschillen in licentiemodel

Niet alleen zitten er verschillen in de plek waar on-premise en SaaS software draaien. Laten we ook kijken naar het licentiemodel: bij een on-premise applicatie heeft de gebruiker de mogelijkheid een enkele licentie oneindig lang te blijven gebruiken. Bij SaaS oplossingen gebruikt men een abonnementsvorm. Vaak wordt een basis geboden, welke uit te breiden is met verschillende aanvullende modules.

Kiest men voor het gebruik van zo’n SaaS applicatie, dan kan men deze software as a service blijven gebruiken tot het moment waarop het abonnement wordt stopgezet.

j

Schaalbaarheid van applicaties

Een ander belangrijk voordeel van een SaaS applicatie zit in het gegeven, dat deze oplossing veel beter schaalbaar is dan een on-premise applicatie. Je bepaalt zelf hoeveel licenties je afneemt en bent hierin onafhankelijk van de server die je lokaal hebt draaien. Kies je voor on-premise applicaties dan kan het uitbreiden van het aantal gebruikers ertoe leiden, dat er een extra server aangesloten moet worden. Het maakt zo’n oplossing veel minder schaalbaar.

Flexibiliteit van SaaS oplossingen

Een hoge mate van schaalbaarheid en een abonnementsvorm met losse modules gaan gepaard met flexibiliteit. Je past de SaaS oplossingen relatief makkelijk aan op de behoefte die je op een zeker moment hebt. Voeg nieuwe functionaliteiten toe, door een extra module af te sluiten. Of kies voor een uitbreiding van het aantal modules, wanneer er meer functies benodigd zijn.

Beheren van een SaaS oplossing

SaaS ontwikkelen is een eerste stap; het beheren van de SaaS software de volgende. Wanneer organisaties voor on-premise draaiende software kiezen, zijn zij zelf verantwoordelijk voor het beheer op zo’n applicatie. Periodiek worden er vanuit de leverancier van de applicatie mogelijk updates aangeboden, welke vervolgens door een interne functioneel beheerder worden geïnstalleerd.

Kies je voor het gebruik van een SaaS platform, dan heb je hier zelf geen omkijken naar. De ontwikkeling van het product wordt door de leverancier gedaan, die zelf zorgdraagt voor de installatie van updates. Vaak gebeurt dit ‘s nachts, om de overlast voor gebruikers tot een minimum te beperken. Het functioneel beheer bevat bij zo’n SaaS oplossing slechts het toekennen van licenties aan de verschillende gebruikers binnen de organisatie.

Zelf een SaaS oplossing in de markt zetten

De huidige SaaS ontwikkeling, feitelijk het verSaaSen van het IT-landschap binnen organisaties, maakt het voor bedrijven interessant om zelf aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een SaaS product. Het in de markt zetten van jouw SaaS applicatie kan resulteren in een stroom van doorlopende inkomsten, als gevolg van de abonnementsvorm waarmee zo’n product normaliter gecombineerd wordt.

Door regelmatig nieuwe functionaliteit toe te voegen in de vorm van extra modules, kun je deze stroom daarbij voortdurend verhogen over een langere periode van tijd. Ik help je graag bij de technische realisatie van zo’n SaaS oplossing. Onze ontwikkelaars hebben een ruime ervaring in de realisatie van diverse SaaS oplossingen.

Bekijk één van onze SaaS producten

Met de kennis en ervaring die we opdoen bij het bouwen van onze eigen SaaS applicaties, helpen we ook onze opdrachtgevers. Dit project is daar een voorbeeld van. De eerste klant sloot één dag na livegang aan bij het platform

Mocht je nog op zoek zijn naar meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen.

Wwft-butler

SaaS Compliance Platform

SaaS Compliance Platform waarmee gebruikers hun volledige klantenbestand kunnen checken op de Wwft.

De voordelen van een SaaS applicatie op een rijtje

Kosten

Implementatie

Features

Het vinden van de juiste SaaS ontwikkelaar

Is niet altijd even makkelijk. Je wilt iemand die meedenkt en betrokken is, iemand die op de lange termijn kennis en ervaring toe kan voegen, iemand die transparant kan communiceren en een softwareontwikkelaar waarbij je niet zomaar een nummertje bent.

Wij willen jouw project de aandacht geven dat het verdient. Jouw project moet namelijk gelanceerd worden als een raket naar de maan en wij zijn jouw Neil Armstrong tijdens die reis.

Om de ontwikkeling van jouw product te laten slagen is het belangrijk om de juiste strategie aan te houden. Ik ga graag het gesprek met je aan, om te kijken welke ideeën jij al hebt voor een Saas oplossing. Hoe past dit binnen de markt? Welke aanpak is gewenst bij de ontwikkeling hiervan? Hoe kunnen we gezamenlijk zorgen voor een continue doorontwikkeling van het product? Laten we na een eerste kop koffie samen aan de slag gaan!

Dit is Scrumble.

Daadkrachtig, persoonlijk, professioneel en altijd gemotiveerd om echt mee te denken. Niet alleen met klanten maar ook met elkaar. Die passie voor software suist door de gangen van het kantoor nog voordat de eerste kop koffie gezet is.

Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk software te bouwen en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze opdrachtgevers op een transparante wijze te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes.

Get ready to Scrumble.

foto van het team van scrumble.
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
De werknemers van Scrumble aan tafel in een restaurant.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Plan een afspraak met Vincent om kennis te maken.