Maatwerk software ontwikkeling: het bouwen
van een schaalbare en digitale oplossing.

Onze klanten aan het woord.

illustratie met logo React en Laravel.

Software laten ontwikkelen

Wil je je bedrijf uitrusten met softwaretools om efficiëntie te verhogen en je concurrentievoordeel te vergroten? Het ontwikkelen van eigen software kan een oplossing bieden. Maatwerk software heeft unieke voordelen, doordat het specifiek op jouw processen wordt aangepast. 

Wij van Scrumble zijn enorm gedreven in het ontwikkelen van software. Door onze ervaring kunnen we met een slimme standaarden, snel en schaalbaar jouw software ontwikkelen. Je betaalt daardoor niet te veel én je kan snel live, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

illustratie met logo React en Laravel.

Webapplicatie laten maken?

Wij helpen je met het ontwikkelen van software op maat zoals:

Wij ontwikkelen met

logo supercharge

Onze standaard gebouwd op honderden uren R&D.
Dit fundament zorgt ervoor dat jouw product snel, schaalbaar én gebruiksvriendelijk blijft.

setting 1

CMS

Middels onze ingebouwde tool ‘Linguist’ kun je zelf alle
statische tekst aanpassen.

compose mail

Design system

Ontwerp assets om
snel prototypes van de
applicatie te kunnen maken.

share 1

Bouwstenen

Hiermee ontwikkelen we
vliegensvlug beheermodules
(tabellen en formulieren).

user

Gebruikerbeheer

Standaard module voor het
toevoegen, bewerken en
verwijderen van gebruikers.

search

Monitoring

Monitoring, auditing en logging
tools om snel problemen te kunnen identificeren.

world

CI/CD

Stabiele en supersnelle
deployments middels onze CI/CD pipeline.

history 1

Snelle laadtijden

Slimme opbouw (‘Chunking’)
van alle code, waarmee we
laadtijden hebben van ±70 ms.

settings 1

Automated testing

Alle code is volledig getest in
onze GitLab pipeline voordat het live komt te staan.

layers 1

Dark theme

Dim die felle kleuren en zet de
UI met een druk op de knop om in een donker thema.

comment

Meertaligheid

Alle statische content wordt
meertalig opgezet, zodat je
eenvoudig kunt uitbreiden.

Hoe werkt software ontwikkeling?

Om van het concept tot het eindproduct te komen, doorlopen we grofweg drie stappen. 

refresh

1. Ontwikkeling

Ontwikkelen doen we volgens een hybride Scrum methodiek. Scrum is een iteratief proces; het werk wordt gedaan in 'sprints' (periodes van één tot drie weken) die zich continu herhalen. Op basis van een vooraf gedefinieerde scope wordt na iedere sprint een werkend deel van de applicatie opgeleverd.
startup

2. Livegang

Bij het opleveren van de applicatie richten we een nieuwe (live) server in, stellen we DNS, SSL en caching in en gaat de applicatie live. In deze fase monitoren we nauwlettend de applicatie; we houden server gebruik, errors en auditing logs in de gaten en zijn beschikbaar voor het leveren van support.
success

3. Doorontwikkelen

Na een lange periode in een testomgeving jouw product te zien groeien, is het nu tijd voor het echte werk. Vanaf de livegang is jouw applicatie openbaar en kan het in gebruik worden genomen. Hier blijven we support leveren en zijn we tevens beschikbaar voor het ontwikkelen van nieuwe features.

Software ontwikkeling met de React en Laravel frameworks

Roep front-end development en wij roepen React. React is een krachtig framework dat ontwikkeld is door Facebook en een levendige community heeft. De performance van React is vele malen beter dan van andere frameworks, omdat het data dynamisch kan verwerken. 

Laravel heeft niet veel uitleg nodig. Standaard programmeerwerk dat veel tijd kost kan door kant-en-klare functies binnen enkele minuten geschreven worden met Laravel. Hierdoor hebben we meer aandacht voor de leukere (complexere) onderdelen. Dit bespaart jou tijd en maakt het voor ons leuker.

Illustratie frameworks.

Enkele voordelen van React en Laravel lees je hier.

Logo React.
Logo Laravel.
Logo Laravel.

Benieuwd hoe een developer software ontwikkelt?

Hier hebben we een blogpost over geschreven!

Wat is maatwerk software?

Maatwerk software is specifiek gericht op de problemen of behoeften van een bedrijf, organisatie of markt. Vaak met het doel om processen te optimaliseren waardoor zij sneller en minder foutgevoelig worden. Software bureau’s als wij ontwikkelen webapplicatiesappsdatabases, API koppelingen en andere programma’s zodat bedrijven kunnen innoveren en digitaliseren. Tegenwoordig worden applicaties gehost op cloud servers en zijn ze bereikbaar via je browser.

Er zijn gigantisch veel soorten maatwerk software, ieder met zijn eigen karakteristieken. We sommen de grootste hieronder op.

Type maatwerk applicaties

Statische webapplicaties

Een statische webapplicatie is een webpagina met content die niet verandert op basis van de gebruiker. Het is eenzijdig verkeer. Voorbeelden van statische webapplicaties zijn eenvoudige bedrijfswebsites waar informatie gevonden kan worden over wat een bedrijf doet, waar ze gevestigd zijn en hoe je contact op kunt nemen.

Dynamische webapplicaties

Een dynamische webapplicatie is een stuk complexer dan een statische webapplicatie. Het verkeer hierin is tweezijdig. De gebruiker verstuurt data naar de server en de server stuurt data terug naar de gebruiker. Voorbeelden van dynamische webapplicaties zijn bijv. sociale netwerken als Facebook en winkelplatformen als Marktplaats. Hieronder categoriseren we de grootste soorten applicaties:

Platform

Op een online platform komen meerdere soorten gebruikers bij elkaar die met elkaar communiceren d.m.v. rijke functionaliteiten en integraties met applicaties van derden (API). Gebruikers kunnen verschillende doeleinden hebben. Een platform kan complete (bedrijfs)processen vervangen.

Mobiele app

Een mobile app kan een portaal of platform zijn maar is specifiek gericht op mobiele gebruikers. Een mobile app is over het algemeen een sneller en gebruiksvriendelijker alternatief voor mobiele gebruikers dan wanneer zij gebruik maken van een browser.

Portaal

Een klantportaal is een geavanceerde website dat organisaties of bedrijven de mogelijkheid biedt om kennis op te bouwen, te delen, uit te wisselen en opnieuw te gebruiken. Een gebruiker kan inloggen om meer domeinspecifieke informatie te winnen.

Tools

Een tool wordt vaak ontwikkeld voor één specifiek doeleinde en biedt daarmee support aan een groter geheel. Een tool kan bijvoorbeeld helpen met de migratie van een website van een oud Content Management Syteem (CMS) naar een nieuwe CMS.

Systemen

Een (vaak intern gebruikt) software systeem draait tegenwoordig meestal via een browser, waardoor het een plekje verdient in deze lijst. Een systeem is vaak een combinatie van tools en methodes om een specifiek doeleinde te dienen. Enterprise Resource Planning (ERP) is hier een goed voorbeeld van.

Webshops

Een webshop is een online winkel. Een soort digitale etalage waar je producten kunt bekijken, toevoegen aan een winkelmand en af kunt rekenen. Een webshop heeft daardoor geen vaste locatie nodig en enkel (eventuele) opslag.
Vincent CTA

Meer weten over software ontwikkeling? Vincent legt het je graag haarfijn uit.

Wij werken trots samen met: