Webshop ontwikkelen. 

De webshop: van nieuwigheid tot must-have

Een van de meest booming businessmodellen van de afgelopen decennia is e-commerce. Een wereld zonder webwinkels is nu onvoorstelbaar. Nog steeds is online winkelen een groeiende trend. Een webshop, ofwel een website die koopwaar aanbiedt, kan daarom nog steeds een lucratieve onderneming zijn. Als aanvulling op een fysieke zaak, als extra inkomsten van een blog of puur als onlinewinkel duiken er iedere dag nieuwe webshops op.

Verleg de grenzen van je klantenbereik met internet

Een webshop kan aan een fysieke winkel een extra afzetmarkt toevoegen. Heb jij bijvoorbeeld een unieke boetiek in Zeeland? Dan kun je met een onlinewinkel ook je collectie aanbieden aan fashionista’s in Groningen. Of verkoop online je producten in het buitenland. Ook internationale klanten zijn bereikbaar wanneer je jouw koopwaar in meerdere talen aanbiedt. Bovendien bereik je met een onlineshop ook de klanten die liever niet de deur uitgaan om te winkelen en voor het gemak van online shoppen kiezen.

Een webwinkel voor een snelle start

Qua klandizie biedt een onlineshop dus veel voordelen, maar er zijn er nog meer. Zo hoef je, als je je koopwaar alleen via internet aanbiedt, geen winkelpand te huren. Kies je voor dropshipping, waarbij de artikelen rechtstreeks van de leverancier naar de klant worden verzonden, dan hoef je bovendien geen magazijn te hebben. Nog een voordeel van een onlineshop is dat je via social media eenvoudig klanten kunt werven. Heb je namelijk een populair kanaal dan heb je minder geld nodig voor advertentiekosten. Een onlineshop is door de geringe opstartkosten dan ook ideaal voor startende ondernemers.

getekende illustratie van een jongen aan het werk achter een laptop
Logo's van WooCommerce, Shopify en Lightspeed

Webshop software opties

Hoe je begint met je internetshop is van drie dingen afhankelijk: de tijd die je eraan wilt en kunt besteden, je budget en je kennis van de benodigde software. Een eenvoudige methode is een webwinkel starten via bestaande software. Er zijn diverse aanbieders en bij veel pakketten heb je de optie uit verschillende soorten abonnementen. Als starter kun je bijvoorbeeld kiezen voor een goedkoper abonnement met alleen de basisfuncties. Daarna kun je indien nodig jouw webshop ontwikkelen via duurdere software die meer mogelijkheden bieden. Heb je echter vooraf al grote plannen met je internetshop? Dan is het de overweging waard om je onlinewinkel zelf te maken of te laten ontwikkelen. Het is in eerste instantie misschien een grote investering op het gebied van tijd en geld. Op de lange termijn verdient dit zich echter terug doordat je niet maandelijks voor je account hoeft te betalen. Bovendien ben je uiterst flexibel in hoe jouw onlinewinkel eruit komt te zien.

Zelf je webshop ontwikkelen of laten ontwikkelen door een bureau?

Wie bijvoorbeeld handig is met WordPress kan met de juiste plugins zijn eigen webshop maken. Houd er wel rekening mee dat je alles zelf moet regelen. Zo moet de juridische kant kloppen en gaat er wat fout met de technische afhandeling dan ben je op jezelf aangewezen. Wil je liever een speciaal op maat gemaakte webwinkel maar ontbreekt het je aan kennis en tijd? Dan kun je een internetbureau inschakelen die de maatwerk software helemaal naar jouw wens maakt. Er zijn zelfs bureaus die ook de teksten voor bij de producten voor je schrijven, waarbij wordt gelet op de vindbaarheid van de tekst.

Al met al is het goed om de verschillende opties te overwegen wanneer je met een nieuwe onlineshop wilt beginnen of de bestaande wilt verbeteren. Informeer daarom bij verschillende aanbieders en ontdek zo wat het beste bij de situatie van je onderneming past!

Benieuwd naar ons portfolio?

Je wilt natuurlijk graag weten of wij de juiste partij zijn voor de ontwikkeling van jouw maatwerk applicatie. Bekijk hier een greep uit ons portfolio.

We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen. Een veelgestelde vraag over de kosten van maatwerk software hebben we al behandeld. Deze en andere onderwerpen vind je terug op onze blogpagina. Mocht je vragen hebben die wij niet beantwoord hebben, dan kun je altijd contact opnemen. 

Persoonlijk, professioneel en met passie.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Al op vroege leeftijd ontstond de lust om te ondernemen. Hierbij kwam de liefde en het talent voor webdevelopment, waardoor we allen met groot enthousiasme een uitdaging zien in het ontwikkelen van complexe maatwerk software. Het resultaat? Gebruikersvriendelijke en doeltreffende web-based applicaties.

foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van een medewerker van Scrumble die geconcentreerd kijkt
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van een medewerker van Scrumble die geconcentreerd kijkt

Wij werken met trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Meer weten over maatwerk software? Vincent legt het je graag haarfijn uit.