Mobile app laten maken?
Wij bouwen jouw app met succes.

Onze klanten aan het woord.

Joeri Stok
Joeri StokICT Manager
Read More
Het project was een leuke ervaring: vlot doorlopen, korte lijnen en snelle bugfixing; soms werd het zelfs al tijdens het typen opgepakt. Lukte dat niet, dan werd er om aanvullende informatie gevraagd zodat het alsnog snel opgelost kon worden.
Sanne Smeets
Sanne SmeetsProgram Manager Lean Academy
Read More
Precies de samenwerking die we zochten. Een jong, professioneel bedrijf dat meedenkt, wensen goed vertaalt, prettig en no nonsense is in omgang, en waar duidelijke afspraken mee te maken zijn.
Remco Bergwerff
Remco BergwerffCommercial Director & Founder
Read More
Scrumble heeft vanaf het begin goed meegedacht over de slimst mogelijke technische aanpak bij het bouwen aan HOTIQ. Dankzij het samenspel is een snel, robuust en tegelijkertijd flexibel platform ontstaan.
Jos Meiling
Jos MeilingData & Growth Manager
Read More
De enthousiaste IT’ers van Scrumble helpen ons door een stap verder te denken en snelheid in het proces te houden, zonder dat het te kort gaat aan de kwaliteit.
Ward Grootens
Ward GrootensFounder
Read More
Scrumble bewaakte het proces actief, dat was erg fijn. Doordat ze vanaf het begin de juiste vragen stelde, hadden we er veel vertrouwen in dat ze de klus zouden klaren. Dat hebben ze boven verwachting gedaan.
Dominique Walhout Stam
Dominique Walhout StamMarketing Manager
Read More
Samen met Scrumble hebben wij een platform ontwikkeld waardoor wij onze medewerkers nu extra kunnen informeren en stimuleren op het gebied van gastvrijheid en regelgeving. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat en dankbaar voor de fantastische samenwerking.
Kees Schepers
Kees SchepersManaging Director
Read More
Bedankt voor de oplevering vandaag jongens! Voor ons is dit echt een grote stap voorwaarts. Ik denk dat onze samenwerking een succes kan worden!
Joost van Aarle
Joost van AarleOwner
Read More
Samen met Scrumble is de basis gelegd voor een krachtige spreadsheet-database koppeling. Hun kennis van React is van grote waarde geweest in het optimaliseren van Tourgrid en het realiseren van de MVP. Door de prettige en flexibele manier van samenwerken...
Previous
Next

Mobile app laten maken op basis van slimme standaarden

Smartphones, maar ook tablets nemen een steeds prominentere rol in ten opzichte van andere devices. Denk aan de desktop en laptop. Niet alleen in B2C, maar ook in B2B wordt dit handige formaat veelvuldig gebruikt. Het feit dat iedereen er één op zak heeft, gecombineerd met de mogelijkheid om gebruik te maken van mobiel-specifieke functies zoals push-notificaties, maakt mobile apps een krachtige tool voor het bereiken van uiteenlopende doelstellingen. Heb jij een mobiele app laten maken al eens overwogen voor jouw organisatie?

Wij, van Scrumble, zijn enorm gedreven in het ontwikkelen van mobile apps. Met de ruime ervaring die wij hebben in de ontwikkeling van een mobiele applicatie kunnen we met slimme standaarden, een snelle en schaalbare app ontwikkelen. Je betaalt daardoor niet te veel én je kan snel live, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Wij bouwen zowel Android apps als apps voor de Apple App Store.

Mobiele app laten maken voor jouw organisatie

Hoe begin je bij het bouwen van een mobiele applicatie? Het is een vraag die we vaak van opdrachtgevers krijgen. Bij een professionele app laten maken komt vaak meer kijken, dan men op voorhand verwacht. Het gaat verder dan de technologie achter de app. Laten we de verschillende stappen van een app laten ontwikkelen doorlopen.

Eerste ideeën voor een maatwerk app

Een mobiele app laten maken begint bij het onderzoeken van de rendabiliteit van je idee. Wat is het doel van de app? Zijn er momenteel vergelijkbare applicaties te vinden in de verschillende app stores? Wat is de doelgroep van je applicatie? Op welke manier maak je de app winstgevend? Het zijn voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen bij een app laten ontwikkelen.

Van een eerste app idee naar een concreet plan

Zit er toekomst in jouw idee? In dat geval is het zaak dit eerste concept uit te werken tot een concreet plan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bepalen van de stijl waarin je de app vorm wilt geven, de functionaliteiten waarvan je de app in eerste instantie wilt voorzien en de app stores waarin je deze aan wilt bieden. Ook de architectuur is in deze fase belangrijk: met welke systemen koppel je de app? Dit concrete plan werk je vervolgens nader uit.

 

Functioneel ontwerp van je applicatie

Het uitwerken van een functioneel ontwerp voor je applicatie betekent het uitdenken van de verschillende functies, waarvan je deze wilt voorzien. Een applicatie kan mogelijk al in de verschillende app stores worden aangeboden, nog voordat alle functies toegevoegd zijn. Een professionele app staat er nooit in één keer; het is een doorlopend proces met steeds weer nieuwe ontwikkelingen. Zo blijft de app waarde toevoegen voor de gebruiker.

Bij een functioneel ontwerp bepaal je de verschillende schermen waaruit een mobiele app bestaat, bepaal grofweg welke knoppen je op deze pagina’s wilt kunnen gebruiken en beschrijf je wat het beoogde resultaat is van het drukken op zo’n knop.

Vind je het lastig om een functioneel ontwerp voor je app te ontwikkelen? Er zijn verschillende methodes die je hierbij kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld eens naar paper prototyping. Hierbij werk je de verschillende schermen van de app uit op papier. Het geeft je een eerste beeld van de wijze waarop het verwerken van je wensen in de app uit zal pakken.

Grafisch ontwerp van de app

Niet alleen voor het functionele ontwerp van de app kan het toepassen van paper prototyping een goed idee zijn. Pas deze techniek ook toe om tot een grafisch ontwerp van de applicatie te komen. Hoe ontwerp je de verschillende schermen in de mobiele app? Op welke manier verwerk je de kleuren en beeldelementen uit je huisstijl in de applicatie?

Houd bij de ontwikkeling van een grafisch ontwerp van een app rekening met de best practices op het gebied van het UX-design van mobiele apps. Het helpt je voor tevreden gebruikers te zorgen.

Bouwen van je app

Wanneer de ontwikkeling van een functioneel- en grafisch ontwerp voor de mobiele app gemaakt is, kun je van start gaan met het technisch realiseren hiervan. De stap van een papieren prototype naar een eerste versie van de app op je telefoon of tablet. Scrumble is een ervaren app ontwikkelaar, die je helpt bij de realisatie van een succesvolle app passend bij het prototype wat je reeds gemaakt hebt.

Een app maken voor de Google Play Store of de App Store op iOS devices betekent dat met verschillende richtlijnen rekening moet worden gehouden. Wanneer je een app laat maken geldt niet definitie, dat deze ook daadwerkelijk aan deze app stores zal worden toegevoegd; een app voor Android of iOS kan worden afgekeurd door respectievelijke Google en Apple.

De ervaring die wij als bouwer van iOS- en Android apps hebben, komt goed van pas om het initiële ontwerp te toetsen. Overigens hoef je er niet altijd voor te kiezen om een app zowel op Android, als op iOS te laten werken. Je kunt ook voor een native Android app, of een native app voor iOS kiezen. In dit geval kan de app slechts op één specifiek platform gebruikt worden.

 

App maken met een online platform

In de afgelopen jaren is het maken van een app door bedrijven zelf steeds makkelijker geworden. Je kunt er een online platform voor gebruiken, die op basis van klikken en slepen zorgt voor de realisatie van een app. Het gebruik van zo’n online tool lijkt interessant, maar is dat vaak niet. Zo zit je al snel vast aan één partij, is de gerealiseerde app niet altijd even schaalbaar en ben je afhankelijk van de betrouwbaarheid van zo’n platform.

Denk daarnaast aan het feit dat je vaak nauwelijks zicht hebt op de veiligheid van het platform achter zo’n app; kun je de app vertrouwen als het gaat over de verwerking van gegevens in je nieuwe app? Hoe groot is de kans dat kwaadwillende personen op de app in kunnen breken? Een goede reden om te kiezen voor een fijne samenwerking met een partij als Scrumble.

Uitgebreid testen van een app

Wanneer de app gemaakt is en klaarstaat om op een mobiele telefoon of tablet geïnstalleerd te worden, breekt een periode van testen aan. Je wilt er zeker van zijn dat de app aansluit op je wensen en naar behoren functioneert. Pas wanneer je volledig tevreden bent met de app, laten we deze toevoegen aan de stores op Android en iOS.

Factoren die bij het testen van een maatwerk app belangrijk zijn: werkt de applicatie op ieder formaat scherm? Zijn er bepaalde functies die de app onnodig traag maken? Werken sommige functies de ene keer wel, de andere keer niet? Loopt de app nog regelmatig vast?

Ook belangrijk bij het testen van een maatwerk app zijn de koppelingen met andere systemen. Komt de data vanuit het systeem in het andere terecht? Werkt die datastroom ook de andere kant op?

App publiceren en in de markt zetten

Heeft de app alle tests doorstaan? Tijd om de app te publiceren op Android en/of iOS en deze in de markt te zetten. Een app laten maken stopt zodoende niet bij het technisch realiseren hiervan. Leuk dat de app in de Google Play Store of bijvoorbeeld de Apple App Store staat; je hebt er pas echt wat aan, als de eerste gebruikers de mobiele app op hun smartphone of tablet geïnstalleerd hebben. Nu moet blijken of het oorspronkelijke app idee daadwerkelijk zo uitpakt, als je vooraf verwacht had.

Aan de slag met nieuwe functies

Eerder las je al dat een app laten maken betekent dat deze voortdurend van nieuwe functies moet worden voorzien. Zo houd je de gebruiker betrokken en voorkom je dat deze na verloop van tijd stopt met het gebruik van de app. Haal feedback op bij gebruikers, zoek naar functionaliteiten die passen bij trends in de sector en zet de app ontwikkelaar van Scrumble aan het werk om je app nog beter te maken.

Benieuwd naar een praktijkervaring?

In deze video neemt Vincent je mee in een kijkje achter de schermen en laten we je zien hoe onze klant een mobiele app inzet om de effectiviteit van medewerkers te verhogen.

Laat jouw email adres achter om de video te ontvangen in jouw inbox.

De voordelen van een mobile app op een rijtje

Toegenomen effectiviteit

Optimaal gebruiksgemak

Mobiel-specifieke functies

Verschillende type apps

Mobile apps kunnen worden onderscheiden op basis van functionaliteiten, informatie en rollen van de gebruikers. Hieronder sommen we een drietal veelvoorkomende vormen op. Er zijn er nog veel meer!


Lifestyle apps

Lifestyle apps zijn een belangrijk onderdeel in het leven van gebruikers. Ze lopen uiteen van gezondheidsapps, die bijvoorbeeld geïntegreerd kunnen worden met een Fitbit en gebruikers helpen om dagelijks in beweging te blijven, tot apps die je helpen bij het kiezen van een restaurant om uit eten te gaan.


Utility apps

In deze categorie zijn er apps die een gebruiker faciliteren bij het uitvoeren van bepaalde taken. Bijvoorbeeld het meten van gedrag van medewerkers op de werkvloer, een agenda met reminders voor belangrijke afspraken en het verdelen van een rekening onder je vrienden.


Gaming apps

Gaming apps; ook een razendpopulaire categorie. Deze apps worden tevens zakelijk veel ingezet. 'Serious gaming' apps worden op de werkvloer gespeeld om medewerkers te trainen binnen verschillende vakgebieden. Het is een leukere en effectievere manier dan traditioneel opleiden.

Laten we samen bouwen aan jouw mobiele applicatie

Zie je de voordelen van een mobiele app laten maken voor jouw organisatie? Laten we nader kennismaken, om te kijken hoe we jou kunnen helpen bij de ontwikkeling van mobiele applicaties, passend bij de doelgroep van je bedrijf. De koffie staat warm, ik ben benieuwd naar de plannen die jij al hebt. Laten we beginnen met een relatief simpele app en deze over een langere periode van tijd verder uitbreiden met extra functionaliteiten. Wanneer mogen we aan de slag gaan met jouw applicatie?

Persoonlijk, professioneel en met passie.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk apps te maken en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze klanten te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes. 

foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van een medewerker van Scrumble die geconcentreerd kijkt
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van een medewerker van Scrumble die geconcentreerd kijkt

Wij werken trots samen met:

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Meer weten over mobile apps? Vincent legt het je graag haarfijn uit.