• Onze agenda is getroffen door het Coronavirus, waardoor er per direct ruimte is voor jouw project. We helpen je graag!

Leuk, die pakkende teksten. Maar wat kunnen we precies voor jou betekenen?

Scrumble ontwikkelt webapplicaties.

Een webapplicatie is een enorm breed begrip en kan soms verwarrend zijn. Daarom leggen wij hier kort uit wat een webapplicatie is en hoe wij daar invulling aan geven.

Een webapplicatie is een (software)programma geschreven op een server, voor het web. De applicatie is dus bereikbaar via je internetbrowser, net zoals een website.

Wij onderscheiden drie soorten webapplicaties.

Platform

Op een platform komen meerdere soorten gebruikers bij elkaar die met elkaar communiceren d.m.v. rijke functionaliteiten en integraties met applicaties van derden (API). Gebruikers kunnen verschillende doeleinden hebben. Een platform kan complete (bedrijfs)processen vervangen.

Mobiele app

Een mobiele applicatie kan een portaal of platform zijn maar is specifiek gericht op mobiele gebruikers. Een mobile app is over het algemeen een sneller en gebruiksvriendelijker alternatief voor mobiele gebruikers dan wanneer zij gebruik maken van een browser.

Portaal

Een portaal is een geavanceerde website dat organisaties of bedrijven de mogelijkheid biedt om kennis op te bouwen, te delen, uit te wisselen en opnieuw te gebruiken. Een gebruiker kan inloggen om meer domeinspecifieke informatie te winnen.
frameworks-isometrisch

Software development met de React en Laravel frameworks.

Roep front-end development en wij roepen React. React is een krachtig framework dat ontwikkeld is door Facebook en een levendige community heeft. De performance van React is vele malen beter dan van andere frameworks, omdat het data dynamisch kan verwerken. Snellere apps dus!

Laravel heeft niet veel uitleg nodig. Standaard programmeerwerk dat veel tijd kost kan door kant-en-klare functies binnen enkele minuten geschreven worden met Laravel. Hierdoor hebben we meer aandacht voor de leukere (complexere) onderdelen. Dit bespaart jou tijd!

Enkele voordelen van React en Laravel lees je hier.

In React heeft ieder component zijn eigen logica en beheert zijn eigen weergave. Het hergebruiken van componenten zorgt voor meer efficiëntie tijdens het programmeren en consistentie in de kwaliteit van de applicatie. 

De virtuele DOM is waar de tekst, stijl, hiërarchie en functies van een webapplicatie geladen en getoond worden. Een virtuele DOM zit slimmer in elkaar waardoor veranderingen op een effectieve manier worden doorgevoerd. Dit garandeert een minimale update tijd, waardoor er hogere prestaties behaald worden en er een betere gebruikerservaring is. 

JSX is de syntax (de gehanteerde structuur van het programmeerwerk) die React gebruikt. Door JSX kan je stukjes HTML toevoegt aan je JavaScript code. Hierdoor kan je veel simpelere en ‘cleaner’ code schrijven, wat als gevolg het aanpassen en/of testen van de applicatie makkelijker maakt.

Laravel heeft alles in huis voor elke soort applicatie. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken voor een koppeling tussen twee partijen, een losstaande API back-end voor een mobiele applicatie, of een compleet platform die een front- en back-end koppelt voor duizenden gebruikers.

Laravel biedt ingebouwde ondersteuning voor caching, cloud storage, sessie drivers, vrijheid in database keuze, geautomatiseerd testen, database beheer middels ‘migrations’ en nog veel, veel meer. Al deze features maken Laravel tot één van de grootste, meest schaalbare én snelste PHP frameworks op de markt.

Door de manier waarop Laravel het MVC (Model-View-Controller) principe heeft opgezet is het erg fijn en soepel voor ontwikkelaars om mee te werken. Laravel biedt een vooraf uitgewerkt proces waarmee jouw data veilig opgeslagen, bewerkt, en aan de front-end getoond kan worden. Dankzij deze structuur is Laravel snel gegroeid tot één van de grootste PHP frameworks.

Scrumble werkt Scrum.

We werken volgens de meest succesvolle software ontwikkeling methodiek: Scrum, waarbij jij onderdeel bent van het ontwikkelingsproces.

Scrum is een framework waarin mensen complexe problemen aan kunnen pakken terwijl ze producten van de hoogst mogelijke waarde leveren.

Wat houdt Scrum voor jou in?

Transparantie

 • Samen beslissen waar we aan werken.
 • Continu inzicht in de voortgang van het project.

Snelheid

 • Na iedere sprint (een werkperiode van 1 tot 3 weken) tastbaar resultaat.
 • Vlotte communicatie door itererend proces.

Flexibiliteit

 • Het project bijsturen op basis van veranderende marktinformatie.
 • Sprintsnelheid altijd aan kunnen passen.

Transparantie

 •  Samen beslissen waar we aan werken.
 • Continu inzicht in de voortgang van het project.

Snelheid

 • Na iedere sprint (een werkperiode van 1 tot 3 weken) tastbaar resultaat.
 • Vlotte communicatie door itererend proces.

Flexibiliteit

 • Het project bijsturen op basis van veranderende marktinformatie.
 • Sprintsnelheid altijd aan kunnen passen.