Maatwerk software: volledige vrijheid in het ontwikkelen van de perfecte oplossing.

Onze klanten aan het woord.

Joeri Stok
Joeri StokICT Manager
Read More
Het project was een leuke ervaring: vlot doorlopen, korte lijnen en snelle bugfixing; soms werd het zelfs al tijdens het typen opgepakt. Lukte dat niet, dan werd er om aanvullende informatie gevraagd zodat het alsnog snel opgelost kon worden.
Sanne Smeets
Sanne SmeetsProgram Manager Lean Academy
Read More
Precies de samenwerking die we zochten. Een jong, professioneel bedrijf dat meedenkt, wensen goed vertaalt, prettig en no nonsense is in omgang, en waar duidelijke afspraken mee te maken zijn.
Remco Bergwerff
Remco BergwerffCommercial Director & Founder
Read More
Scrumble heeft vanaf het begin goed meegedacht over de slimst mogelijke technische aanpak bij het bouwen aan HOTIQ. Dankzij het samenspel is een snel, robuust en tegelijkertijd flexibel platform ontstaan.
Jos Meiling
Jos MeilingData & Growth Manager
Read More
De enthousiaste IT’ers van Scrumble helpen ons door een stap verder te denken en snelheid in het proces te houden, zonder dat het te kort gaat aan de kwaliteit.
Ward Grootens
Ward GrootensFounder
Read More
Scrumble bewaakte het proces actief, dat was erg fijn. Doordat ze vanaf het begin de juiste vragen stelde, hadden we er veel vertrouwen in dat ze de klus zouden klaren. Dat hebben ze boven verwachting gedaan.
Dominique Walhout Stam
Dominique Walhout StamMarketing Manager
Read More
Samen met Scrumble hebben wij een platform ontwikkeld waardoor wij onze medewerkers nu extra kunnen informeren en stimuleren op het gebied van gastvrijheid en regelgeving. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat en dankbaar voor de fantastische samenwerking.
Kees Schepers
Kees SchepersManaging Director
Read More
Bedankt voor de oplevering vandaag jongens! Voor ons is dit echt een grote stap voorwaarts. Ik denk dat onze samenwerking een succes kan worden!
Joost van Aarle
Joost van AarleOwner
Read More
Samen met Scrumble is de basis gelegd voor een krachtige spreadsheet-database koppeling. Hun kennis van React is van grote waarde geweest in het optimaliseren van Tourgrid en het realiseren van de MVP. Door de prettige en flexibele manier van samenwerken...
Previous
Next
Illustratie van een scherm met een applicatie er op.

Maatwerk software

Maatwerk software is een enorm breed begrip en kan soms verwarrend zijn. Daarom leggen wij hier kort uit hoe wij daar invulling aan geven.

Maatwerk software bouwen wij in de vorm van een web- of mobiele applicatie. Een webapplicatie is een (software)programma geschreven op een server, voor het web. De applicatie is dus bereikbaar via je internetbrowser, net zoals een website. Een mobiele applicatie daarentegen, is te downloaden op een app store en bereikbaar vanaf de home screen van jouw smartphone.

Webapplicatie laten maken?

Wij helpen je met het ontwikkelen van software op maat zoals:

Wat is maatwerk software?

Maatwerk software is specifiek gericht op de problemen of behoeften van een bedrijf, organisatie of markt. Vaak met het doel om processen te optimaliseren waardoor zij sneller en minder foutgevoelig worden. Software bureau’s als wij ontwikkelen webapplicatiesappsdatabases, koppelingen en andere programma’s zodat bedrijven kunnen innoveren en digitaliseren. Tegenwoordig worden applicaties gehost op cloud servers en zijn ze bereikbaar via je browser.

Er zijn gigantisch veel soorten maatwerk software, ieder met zijn eigen karakteristieken. We sommen de grootste hieronder op.

Type maatwerk applicaties

Statische webapplicaties

Een statische webapplicatie is een webpagina met content die niet verandert op basis van de gebruiker. Het is eenzijdig verkeer. Voorbeelden van statische webapplicaties zijn eenvoudige bedrijfswebsites waar informatie gevonden kan worden over wat een bedrijf doet, waar ze gevestigd zijn en hoe je contact op kunt nemen.

Dynamische webapplicaties

Een dynamische webapplicatie is een stuk complexer dan een statische webapplicatie. Het verkeer hierin is tweezijdig. De gebruiker verstuurt data naar de server en de server stuurt data terug naar de gebruiker. Voorbeelden van dynamische webapplicaties zijn bijv. sociale netwerken als Facebook en winkelplatformen als Marktplaats. Hieronder categoriseren we de grootste soorten applicaties:

Platform

Op een online platform komen meerdere soorten gebruikers bij elkaar die met elkaar communiceren d.m.v. rijke functionaliteiten en integraties met applicaties van derden (API). Gebruikers kunnen verschillende doeleinden hebben. Een platform kan complete (bedrijfs)processen vervangen.

Mobiele app

Een mobile app kan een portaal of platform zijn maar is specifiek gericht op mobiele gebruikers. Een mobile app is over het algemeen een sneller en gebruiksvriendelijker alternatief voor mobiele gebruikers dan wanneer zij gebruik maken van een browser.

Portaal

Een klantportaal is een geavanceerde website dat organisaties of bedrijven de mogelijkheid biedt om kennis op te bouwen, te delen, uit te wisselen en opnieuw te gebruiken. Een gebruiker kan inloggen om meer domeinspecifieke informatie te winnen.

Tools

Een tool wordt vaak ontwikkeld voor één specifiek doeleinde en biedt daarmee support aan een groter geheel. Een tool kan bijvoorbeeld helpen met de migratie van een website van een oud Content Management Syteem (CMS) naar een nieuwe CMS.

Systemen

Een (vaak intern gebruikt) software systeem draait tegenwoordig meestal via een browser, waardoor het een plekje verdient in deze lijst. Een systeem is vaak een combinatie van tools en methodes om een specifiek doeleinde te dienen. Enterprise Resource Planning (ERP) is hier een goed voorbeeld van.

Webshops

Een webshop is een online winkel. Een soort digitale etalage waar je producten kunt bekijken, toevoegen aan een winkelmand en af kunt rekenen. Een webshop heeft daardoor geen vaste locatie nodig en enkel (eventuele) opslag.

Meer weten over maatwerk software? Vincent legt het je graag haarfijn uit.

Wij werken trots samen met: