WooCommerce Koppeling met jouw applicatie?
Wij helpen je op weg.

WooCommerce API koppeling

WooCommerce is een e-commerce platform ontwikkeld voor WordPress. Aangezien WordPress nog steeds verreweg het grootste marktaandeel heeft van alle CMS-en, is WooCommerce voor veel website-eigenaren de logische keuze wanneer ze een webshop willen starten. Zo kun je eenvoudig binnen WordPress een homepage of blog bijhouden, en met de WooCommerce uitbreiding producten aanbieden.

Hoe wij WooCommerce integreren

Een WooCommerce koppeling kan veel verschillende kanten op. Zo zou je een gewenste betalingsprovider als Mollie kunnen koppelen aan je bestaande webshop, of juist een compleet nieuwe (maatwerk) applicatie ontwikkelen gebaseerd op de data vanuit de shop. Hieronder enkele voorbeelden van koppelingen met WooCommerce die wij hebben ontwikkeld.
Kunnen wij helpen jouw API kopppeling te laten maken?

E-mail marketing

Via de WooCommerce API is het mogelijk om klantdata, orderdata, productdata en zelfs verlaten winkelwagens op te halen. Dit is een bron van informatie voor marketeers waar van alles mee gedaan kan worden. Zo kunnen we koppelen met MailChimp voor maandelijkse nieuwsbrieven, of met Copernica voor volledig geautomatiseerde e-mailmarketing gespecificeerd op de klant – bijvoorbeeld aanbevolen producten of retargeting op basis van eerder geplaatste bestellingen.

Extern beheer

WooCommerce is een goed werkend systeem voor de meeste organisaties, maar niet iedereen heeft alles binnen het CMS. Zo kan bijvoorbeeld de wens bestaan om productdata vanuit een PIM systeem als Akeneo te laten komen, voorraad uit een ERP als Exact Online, of bestellingen doorgeschoten worden naar een shipment processor als Sendcloud. Bovendien wordt een extern beheer systeem aantrekkelijker bij grotere productieaantallen, dan zal een koppeling als dit een vereiste zijn.

Headless

WooCommerce (en WordPress) zijn goed in wat ze doen – een krachtig CMS bieden. Echter loopt de achterliggende techniek, met name de front-end, nog wat achter op de moderne ontwikkelingen van webdevelopment. Zo kiezen meer en meer winkeleigenaren ervoor om de webshop ‘headless’ te draaien. Dit betekent dat je WooCommerce gebruikt voor het beheer van al je data, maar de voorkant (wat een gebruiker ziet) draait als het ware los daarvan en wordt gevoed met data uit de WooCommerce database. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee, waar onder:

– Verbeterde snelheid
– Verbeterde gebruikers ervaring
– Snellere doorontwikkeling en time-to-market
– Meer vrijheid voor uitbreidingen (zoals een product builder tool)

Het ontwikkelen van een headless oplossing met losse front-end is een van onze expertises, waar we vrijwel dagelijks mee bezig zijn. Om dit te realiseren maken wij gebruik van React.

Bonus: hoe spreek je API uit?

Over de uitspraak zijn de meningen wat verdeeld. Veel mensen spreken de letters los uit in het Engels, “eej-pie-aaj”.
Wij kiezen meestal de makkelijkere manier: “aapie”.

Benieuwd naar ons portfolio?

Je wilt natuurlijk graag weten of wij de juiste partij zijn voor de ontwikkeling van jouw koppeling. Bekijk hier een greep uit ons portfolio.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen.

PI Marketing

Datasynchronisatie Platform

Datasynchronisatie platform dat e-commerce platforms koppelt aan een marketing automation platform.

Wij zijn Scrumble.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk software te bouwen en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze klanten te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes. Daarbij hebben we een focus op winnaars in de logistiek.

foto van het team van scrumble.
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
De werknemers van Scrumble aan tafel in een restaurant.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Hulp nodig? Plan een afspraak met Vincent.