Aan de slag met Exact Online API koppelingen

Al jaren behoort de software van Exact Online tot de populairste boekhoudoplossingen en ERP-systemen voor bedrijven, groot en klein. Exact Online biedt niet alleen een oplossing voor online boekhouden, maar combineert dit met een geïntegreerd CRM. Organisaties zetten steeds vaker in op de integratie van verschillende systemen binnen hun IT-landschap, om data en de hieruit geëxtraheerde informatie centraal op te kunnen slaan. Het leidt tot nieuwe inzichten, waarmee onder meer datagedreven werken mogelijk wordt gemaakt. Het koppelen van verschillende systemen doe je middels API’s. In dit artikel vertel ik je meer over de toepassing en mogelijkheden van Exact Online API koppelingen.

Data importeren en exporteren middel REST API koppelingen

Voor het importeren van data in de software van Exact Online maakt het bedrijf gebruik van REST API’s. Een veilige, snelle oplossing. Diezelfde koppelingen kunnen worden ingezet voor het exporteren van data uit het CRM naar een van de andere systemen binnen je organisatie. De toepassing van REST API’s is slechts een van de mogelijkheden om systemen aan elkaar te koppelen. Denk ook aan de toepassing van CSV- en XLSX-bestanden via een (S)FTP-verbinding, of bijvoorbeeld aan het gebruik van webhooks. 

Nut van gebruik Exact Online REST API’s

Het centraal opslaan van data uit verschillende systemen middels de Exact Online API koppelingen verkleint de kans op fouten in data. Daarbij wordt duplicatie vermeden, iets wat het vaak onnodig lastig maakt om de oorspronkelijke bron van data te achterhalen. Welk systeem is de waarheid, wanneer er meerdere databases met nagenoeg dezelfde data bestaan? Dergelijke frustraties voorkom je met een correcte toepassing van Exact Online API’s. 
Kunnen wij helpen jouw API kopppeling te laten maken?

Advies over en implementatie van Exact Online API’s

Ben je benieuwd hoe Exact Online API’s jouw organisatie kunnen helpen data centraal op te slaan? Wil je weten op welke manier je middels deze Exact Online koppelingen informatie uit het CRM kunt exporteren naar een ander systeem binnen het IT-landschap? Onze specialisten helpen je graag verder. Niet alleen bieden we advies over de beste toepassing van Exact Online API koppelingen, ook helpen we je graag op weg bij de implementatie hiervan. Gebruik bijvoorbeeld een Exact Online API om data uit een webshop te laten exporteren naar je boekhoudpakket in de cloud. 

Tegenwoordig ondersteunt het merendeel van de moderne systemen dergelijke API koppelingen. Voorbeelden van onze API koppelingen met Exact Online:

Bonus: hoe spreek je API uit?

Over de uitspraak zijn de meningen wat verdeeld. Veel mensen spreken de letters los uit in het Engels, “eej-pie-aaj”.
Wij kiezen meestal de makkelijkere manier: “aapie”.

Benieuwd naar ons portfolio?

Je wilt natuurlijk graag weten of wij de juiste partij zijn voor de ontwikkeling van jouw koppeling. Bekijk hier een greep uit ons portfolio.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen.

PI Marketing

Datasynchronisatie Platform

Datasynchronisatie platform dat e-commerce platforms koppelt aan een marketing automation platform.

Wij zijn Scrumble.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk software te bouwen en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze klanten te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes. Daarbij hebben we een focus op winnaars in de logistiek.

foto van het team van scrumble.
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
De werknemers van Scrumble aan tafel in een restaurant.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Hulp nodig? Plan een afspraak met Vincent.