Aan de slag met de realisatie van een
Rabobank Boekhoudkoppeling

Ondernemen wordt makkelijker met het gebruik van online boekhoudsoftware. Er zijn tegenwoordig tal van verschillende boekhoudpakketten om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Exact Online, de pakketten van AFAS en Snelstart en van e-Boekhouden. Ben jij al bekend met deze boekhoudsoftware?

Op het moment dat je een factuur hebt aangemaakt binnen deze software, wil je automatisch op de hoogte worden gebracht van de betaling hiervan. Het is vervelend voortdurend zelf op je bankrekening te moeten kijken om deze betalingen te verifiëren. Het gebruik van een Rabobank koppeling met je pakket voor de boekhouding vormt de oplossing. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Realisatie bankkoppeling aan je boekhoudsoftware

Een koppeling maken tussen je boekhoudpakket en een zakelijke bankrekening bij Rabobank is relatief eenvoudig. Houd er hierbij rekening mee, dat de huidige Rabobank koppeling uitsluitend aangeboden wordt aan zakelijke gebruikers met een Rabo Business Banking- of Rabo Business Banking Pro-account. Daarbij is het maken van een Rabo boekhoudkoppeling uitsluitend mogelijk voor de eigenaar of een “BeheerderPlus” van het Rabobank Business account.
Kunnen wij helpen jouw API kopppeling te laten maken?

Nieuwe bankkoppeling vanuit het boekhoudpakket

In je online pakket voor de boekhouding, zoals Twinfield, GetGekko, AccountView of Unit4, vraag je eenvoudig een nieuwe bankkoppeling aan. Op het moment dat je dit doet, word je doorgestuurd naar de online bankieren-omgeving van Rabobank. Hier log je in met je Rabobank account en controleer je of de aangevraagde autorisatie overeenkomt met hetgeen jij wenst.

Wanneer je meerdere zakelijke rekeningen bij de Rabobank hebt, kun je tijdens dit proces selecteren welke van deze rekeningen aan je online boekhouding gekoppeld moet worden.

Voorbeelden van API koppelingen met onze Rabobank Bankkoppeling:

AUTORISATIES OP JE RABOBANK BUSINESS ACCOUNT

Je kunt uit verschillende niveaus van autorisatie kiezen op je account bij de Rabobank. Denk aan de mogelijkheid om de nieuwe koppeling uitsluitend de mogelijkheid te bieden om rekeninginformatie op te halen, om een batch betaalopdrachten aan te leveren en bijvoorbeeld een batch incasso-opdrachten aan te bieden.

Overigens worden deze batches met opdrachten niet automatisch uitgevoerd. De batch met opdrachten voor automatische incasso’s en losse betalingen zal altijd ondertekend moeten worden door de houder van het account.

Gebruik boekhoudpakketten steeds populairder

De afgelopen jaren heeft het gebruik van API’s voor koppelingen tussen webshops en de diverse boekhoudpakketten sterk aan populariteit gewonnen. Men hoeft geen losse Excel-sheets meer bij te houden, maar kan overal en op ieder moment de boekhouding bekijken.

Niet alleen koppelingen tussen webshops en boekhoudpakketten winnen aan populariteit. Denk ook aan de koppeling tussen een webshop en een PSP, een payment service provider, om betalingen middels iDEAL en bijvoorbeeld een creditcard mogelijk te maken voor de klant.

Koppeling boekhoudpakketten en PSP’s

Wanneer je vanuit je online boekhouding een koppeling legt met de Rabobank, kan het interessant zijn om direct naar de integratie met een payment service provider te kijken. Transacties die bij de PSP binnenkomen kunnen zo direct in de boekhouding verwerkt worden. Dit is met name interessant, wanneer betalingen niet direct op je bankrekening worden gestort, maar lopen via een tussenrekening. Bankmutaties vinden als gevolg hiervan op papier later plaats, dan in werkelijkheid het geval is.

Te koppelen pakketten aan Rabobank

Rabobank biedt je de mogelijkheid je bankrekening aan verschillende online pakketten te koppelen. Reeds werden daar voorbeelden van gegeven. Denk ook aan:

  • Informer
  • Reeleezee
  • e-Captain
  • King Software
  • Asperion
  • Moneybird
  • VISMA | Yuki
  • Accountancy Gemak
  • Wolters Kluwer

Hulp bij het opzetten van een nieuwe koppeling

Heb je hulp nodig bij het gebruik van de Rabo boekhoudkoppeling? Scrumble helpt je er graag bij. Laten we samen een kop koffie of thee drinken, om te kijken hoe we jou het beste kunnen ondersteunen bij het opzetten van een nieuwe koppeling met Rabobank.

Bonus: hoe spreek je API uit?

Over de uitspraak zijn de meningen wat verdeeld. Veel mensen spreken de letters los uit in het Engels, “eej-pie-aaj”.
Wij kiezen meestal de makkelijkere manier: “aapie”.

Benieuwd naar ons portfolio?

Je wilt natuurlijk graag weten of wij de juiste partij zijn voor de ontwikkeling van jouw koppeling. Bekijk hier een greep uit ons portfolio.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen.

PI Marketing

Datasynchronisatie Platform

Datasynchronisatie platform dat e-commerce platforms koppelt aan een marketing automation platform.

Wij zijn Scrumble.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk software te bouwen en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze klanten te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes. Daarbij hebben we een focus op winnaars in de logistiek.

foto van het team van scrumble.
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
De werknemers van Scrumble aan tafel in een restaurant.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Hulp nodig? Plan een afspraak met Vincent.