Magento Koppeling met jouw applicatie?
Wij helpen je op weg.

Maatwerk Magento koppeling

Magento 2 is een van de grootste, meest uitgebreide e-commerce platformen beschikbaar. Binnen Magento heb je alle bouwstenen om een webshop te ontwikkelen. Van productbeheer, tot orderinzicht, tot een bijbehorend CMS voor het opzetten van losse contentpagina’s. Daarnaast staat Magento bekend als één van de meest uitbreidbare platformen, met een tal aan reeds bestaande extensies en mogelijkheden om de code van jouw shop zelf aan te passen- of uit te breiden.

Hoe wij Magento integreren

Magento biedt een marketplace met een tal van extensies, op moment van schrijven meer dan 3200, welke het platform op allerlei manieren uitbreiden. Zo is er een plugin om betalingen af te handelen met Mollie, een Facebook pixel te installeren, en nog veel meer. Echter zijn lang niet al deze plugins gratis, en voor het koppelen met specifieke systemen zoals ERP’s bestaat vaak nog geen standaardoplossing. Daar ligt onze focus – gebruik maken van de krachtige API waarover Magento beschikt om complexe koppelingen en uitbreidingen met elk systeem mogelijk te maken. Hieronder een aantal voorbeelden van de mogelijkheden.
Kunnen wij helpen jouw API kopppeling te laten maken?


Retouren portal

Magento biedt mogelijkheden om retouren aan te maken. Dit zijn echter handmatige acties - je klant stuurt iets retour en jij moet dit in je backoffice aangeven. Met een maatwerk retouren portal, geïntegreerd met je Magento webshop, kan dit volledig geautomatiseerd worden. Klanten voeren hun order ID in en krijgen alle bestelde producten te zien. Vanuit daar kunnen ze een te retourneren product kiezen, een reden aangeven, en direct een verzendlabel printen. Op het moment dat deze aankomt bij je magazijn kan de juiste medewerker deze inscannen en alles is direct afgehandeld - de retourzending is verwerkt binnen Magento en de voorraad is opgehoogd. Bovendien worden er op deze manier een stuk minder menselijke fouten gemaakt.


Warehouse management

Binnen Magento zijn al je orders inzichtelijk. Maar, nadat een order is geplaatst, moet deze nog gepickt en verzonden worden. Veel webshops hebben hiervoor hun eigen warehouse management systemen, maar velen ook op maat gemaakte systemen of niet de meest bekende. Hiervoor zijn dan niet altijd geen standaard integraties beschikbaar. Met een maatwerk koppeling kunnen alle orders direct terecht komen in je warehouse systeem naar keuze, waardoor de juiste medewerker direct aan het picken kan. Deze koppeling zorgt dat de efficiëntie van je de logistieke afhandeling een stuk wordt verhoogd en ook de foutmarge wordt verlaagd.


Een headless front-end

De standaard Magento setup is ‘all-in-one’: van backoffice tot voorkant, met categorie pagina’s, productpagina’s, winkelwagen, en andere standaard functionaliteiten. Echter zit je hiermee wel vast aan de manieren van Magento, en kan dit met een maatwerk headless setup qua performance en uitbreidbaarheid een stuk verbeterd worden. Zo kun je denken aan een opzet waarbij Magento enkel dient als productbeheer, maar de volledige webshop in feite “los” draait en via de Magento API alle data aan de voorkant presenteert. 

Bonus: hoe spreek je API uit?

Over de uitspraak zijn de meningen wat verdeeld. Veel mensen spreken de letters los uit in het Engels, “eej-pie-aaj”.
Wij kiezen meestal de makkelijkere manier: “aapie”.

Benieuwd naar ons portfolio?

Je wilt natuurlijk graag weten of wij de juiste partij zijn voor de ontwikkeling van jouw koppeling. Bekijk hier een greep uit ons portfolio.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen.

PI Marketing

Datasynchronisatie Platform

Datasynchronisatie platform dat e-commerce platforms koppelt aan een marketing automation platform.

Wij zijn Scrumble.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk software te bouwen en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze klanten te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes. Daarbij hebben we een focus op winnaars in de logistiek.

foto van het team van scrumble.
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
De werknemers van Scrumble aan tafel in een restaurant.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Hulp nodig? Plan een afspraak met Vincent.