Maak gebruik van ERP API koppelingen.

Aan de slag met API koppelingen in je ERP-software

Profiteer zelf ook van de voordelen die de toepassing van API koppelingen binnen je ERP-software jouw organisatie biedt. Laten we samen om tafel gaan, om te bekijken welke processen geautomatiseerd kunnen worden en welke rol de ERP API koppelingen daarbij kunnen spelen. Op basis van wensen en behoeften zorgen onze vakmensen voor de juiste configuratie van de API koppelingen in het ERP-systeem. Dat laatste is cruciaal, om de data uit andere informatiesystemen op correcte wijze te laten mappen in het ERP-systeem. Om een voorbeeld te noemen, de verkoopprijs de omzetcijfers mag niet worden gekoppeld aan de inkoopprijs in het ERP-systeem.

Kunnen wij helpen jouw API koppeling te laten maken?

Nut en noodzaak van ERP API koppelingen

De afgelopen jaren hebben steeds meer organisaties ingezet op het automatiseren van processen. Belangrijk onderdeel hiervan is het toepassing van API koppelingen, welke in verschillende varianten ontwikkeld worden. Denk aan het verschil tussen een REST- of SOAP API, een webhook en bijvoorbeeld het overzetten van een CSV-bestand middels een (S)FTP-koppeling. Het geheel aan tools om verschillende systemen aan elkaar te kunnen knopen vormt de basis van het ERP-systeem. Importeer bijvoorbeeld data over de verkopen in de webshop van je organisatie, laat het CRM-systeem koppelen aan de ERP-software, enzovoorts.

De datastromen tussen de informatiesystemen die binnen verschillende afdelingen worden gebruikt laat teams binnen organisaties slimmer en efficiënter met elkaar samenwerken. Deze vorm van samenwerking draagt daarnaast bij aan het voorkomen van losse silo’s met data. Iets waar veel organisaties mee te maken krijgen, naarmate het aantal informatiesystemen en de hoeveelheid beschikbare data binnen afdelingen groeit.

Efficiëntie met een kleine kans op foute

Het feit dat steeds vaker voor ERP API koppelingen gekozen wordt hangt sterk samen met de voordelen die het organisaties biedt. Hoewel processen ook handmatig uitgevoerd zouden kunnen worden, heeft een organisatie baat bij automatisering. Het laat processen efficiënter verlopen, doordat er geen menselijk handelen benodigd is om de informatie uit een informatiesysteem over te zetten naar het centrale ERP-systeem binnen de organisatie. Doordat de tussenkomst van medewerkers voorkomen wordt, neemt ook de kans op fouten af.

Een derde belangrijk voordeel van automatische ERP API koppelingen is het gegeven, dat informatie vrijwel altijd actueel is. Je bent niet langer afhankelijk van het moment waarop een medewerker de informatie uit het CRM-systeem handmatig overzet naar ERP-software. Vergeet daarnaast niet, dat datagedreven werken bijdraagt aan een verbeterd besluitvormingsproces binnen organisaties. Het ERP-systeem met de daaraan gekoppelde API’s vormt er de basis voor.

Bonus: hoe spreek je API uit?

Over de uitspraak zijn de meningen wat verdeeld. Veel mensen spreken de letters los uit in het Engels, “eej-pie-aaj”.
Wij kiezen meestal de makkelijkere manier: “aapie”.

Benieuwd naar ons portfolio?

Je wilt natuurlijk graag weten of wij de juiste partij zijn voor de ontwikkeling van jouw koppeling. Bekijk hier een greep uit ons portfolio.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen.

PI Marketing

Datasynchronisatie Platform

Datasynchronisatie platform dat e-commerce platforms koppelt aan een marketing automation platform.

Wij zijn Scrumble.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk software te bouwen en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze klanten te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes. Daarbij hebben we een focus op winnaars in de logistiek.

foto van het team van scrumble.
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
De werknemers van Scrumble aan tafel in een restaurant.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Hulp nodig? Plan een afspraak met Vincent.