Optimaliseer jouw applicatie met een Akeneo Koppeling: Houd je productinformatie up-to-date

Een van de grote uitdagingen voor ondernemers met een webshop is het actueel houden van productinformatie. Bij een webshop met een twintig- of dertigtal producten zal dit nog relatief eenvoudig zijn; je kunt een Excel-sheet gebruiken of productinformatie invoeren in het systeem wat je voor je webshop gebruikt. Lastiger wordt het al, wanneer het aantal producten richting de vijftig of zestig gaat. Bij meer dan honderd producten is het verstandig een professionele oplossing te gebruiken. Een voorbeeld daarvan is Akeneo.

Zo helpt een Akeneo API-koppeling jouw productinformatie actueel te houden

Het bijhouden van informatie over de verschillende producten in je webshop in losse systemen brengt risico’s met zich mee. Waar jij gebruik maakt van Excel, bewerkt een collega informatie in het systeem achter je (maatwerk) e-commerce software webshop. De kans op fouten in de aan de consument geboden informatie is hierbij groot.

Met het Akeneo PIM (product import management systeem) is het mogelijk om actuele productinformatie op een centrale plaats te beheren. Met een API koppeling tussen de software achter je webshop en de Akeneo PIM zorg je vervolgens voor de synchronisatie van deze informatie.
Kunnen wij helpen jouw API kopppeling te laten maken?

Voordelen van het gebruik van Akeneo

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het gebruik van de software van een partij als Akeneo.

UP-TO-DATE INFORMATIE OVER PRODUCTEN

De data die periodiek vanuit Akeneo gesynchroniseerd wordt met je webshop, zorgt voor een consistente en up-to-date weergave van informatie over producten in je assortiment. Het helpt teleurstellingen bij klanten te voorkomen en daarmee ook het retourpercentage laag te houden.
 

TIJDBESPARING MET EEN CENTRAAL DASHBOARD

Het in een centraal dashboard beheren van informatie over producten helpt je veel tijd te besparen. Het is met zo’n dashboard niet langer noodzakelijk om informatie in verschillende databases bij te houden.

VERRIJKEN VAN PRODUCTADATA VIA ANDERE KOPPELINGEN

Een ander belangrijk voordeel van het koppelen van de software achter je website met de API van Akeneo is de mogelijkheid om productdata te verrijken met nieuwe informatie. Dat doe je bijvoorbeeld door data vanuit een ander systeem naar Akeneo te laten stromen.

Zo werkt het gebruik van een Akeneo koppeling twee kanten op: van Akeneo naar de software van je webshop (exporteren) en vanuit een ander systeem naar Akeneo (importeren).

 

Verschillende API-koppelingen mogelijk vanuit Akeneo

Er zijn verschillende manieren waarop je een Akeneo koppeling toe kunt passen voor jouw organisatie. De koppeling tussen de API van Akeneo en de software van je webshop is slechts een voorbeeld van de integraties die mogelijk zijn.

Voorbeelden van API koppelingen met onze Akeneo API koppeling:

Aan de slag met het realiseren van een Akeneo API-koppeling

Tijd om aan de slag te gaan met de realisatie van koppelingen vanuit- en naar zowel Akeneo als je webshop. Welke systemen die binnen je bedrijf gebruikt worden wil jij aan elkaar koppelen? Ik help je graag verder! Laten we samen om tafel gaan, om de complexiteit van jouw wensen te bepalen en te kijken hoe verschillende API’s met elkaar te integreren zijn om te voorzien in je wensen. Maatwerk kan de sleutel naar succes zijn; het helpt je jezelf te onderscheiden van de concurrent.

Benieuwd naar ons portfolio?

Je wilt natuurlijk graag weten of wij de juiste partij zijn voor de ontwikkeling van jouw koppeling. Bekijk hier een greep uit ons portfolio.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen.

PI Marketing

Datasynchronisatie Platform

Datasynchronisatie platform dat e-commerce platforms koppelt aan een marketing automation platform.

Wij zijn Scrumble.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk software te bouwen en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze klanten te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes. Daarbij hebben we een focus op winnaars in de logistiek.

foto van het team van scrumble.
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
De werknemers van Scrumble aan tafel in een restaurant.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Hulp nodig? Plan een afspraak met Vincent.