Vereenvoudig je facturatie met maatwerk 

WeFact Koppelingen

Heb je een webshop of website, waarvoor je de facturatie bijhoudt in het systeem van WeFact? Het gebruik van een WeFact API is in dat geval zeer interessant. Met de WeFact API maak je het mogelijk om bijvoorbeeld automatisch nieuwe debiteuren, offertes en facturen aan te maken binnen je administratie in een WeFact account. In dit artikel vertel ik je er meer over.

WeFact is meer dan een gemiddeld facturatie pakket

Ten opzichte van verschillende andere oplossingen biedt WeFact als facturatie pakket een aantal belangrijke voordelen. Een goed voorbeeld hiervan: abonnementen aanmaken voor terugkerende betalingen van consumenten. Dit is met lang niet ieder pakket mogelijk, vaak gaat het uitsluitend om losse facturen.

De kosten van het inrichten van een administratie binnen WeFact worden bepaald op basis van het aantal facturen, offertes en bijvoorbeeld inkoopfacturen die je maandelijks wilt kunnen verwerken. Des te groter de aantallen, des te hoger de prijs van deze software ook ligt. Het maakt het mogelijk de kosten van de software mee te laten groeien met je organisatie.
Kunnen wij helpen jouw API kopppeling te laten maken?

WeFact API-koppeling met jouw boekhoudpakket

Middels de WeFact API is het mogelijk om je account bij deze partij te koppelen met je online boekhoudpakket. Hieronder vind je enkele voorbeelden van koppelingen die hierbij gerealiseerd kunnen worden.

Integratie van WeFact met Exact Online

Een voorbeeld van een boekhoudpakket wat gekoppeld kan worden aan je WeFact administratie is het pakket van Exact Online. Het is al jaren een van de populairste boekhoudpakketten onder bedrijven. Door voor deze koppeling te kiezen, laat je nieuwe facturen en offertes automatisch in de boekhouding van je bedrijf verwerken. Ook nieuwe debiteuren worden automatisch in de boekhouding verwerkt.

Ook handig bij de koppeling tussen Exact Online en je WeFact administratie is de mogelijkheid om vooraf te selecteren op welke grootboekrekeningen en btw-codes er geboekt moet worden.

Koppeling met het Twinfield boekhoudpakket

Een factuur versturen met WeFact is een eerste stap in een vaak langere keten van systemen. Door je WeFact-omgeving t  koppelen met je Twinfield boekhoudpakket, worden facturen automatisch doorgezet naar je boekhouding. De werking van deze koppeling lijkt sterk op die van de koppeling tussen WeFact en Exact Online.

Combineer de koppeling tussen WeFact en Twinfield met een koppeling tussen Twinfield en je bank. Op het moment dat de API van je bank aan Twinfield doorgeeft dat de factuur betaald is, wordt deze data direct doorgezet naar je administratie in WeFact; de verstuurde facturen komen op “betaald” te staan.

Koppeling met de software van je webshop

Naast het koppelen van WeFact aan je online boekhoudpakket, is ook een koppeling met verschillende webshop softwarepakketten mogelijk. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van dergelijke koppeling.

WooCommerce koppeling met WeFact

Het gebruik van de API van WeFact is onder meer interessant in combinatie met de WooCommerce (koppeling) software voor webshops. WooCommerce wordt als plug-in binnen het CMS WordPress gebruikt. De API koppeling tussen beide systemen zorgt dat de financiële afhandeling binnen je webshop correct verwerkt wordt; orders worden automatisch naar de administratie van WeFact doorgezet.

Data die wordt uitgewisseld heeft betrekking op debiteuren, informatie over een individueel product en bijvoorbeeld verkoopfacturen. Een belangrijk voordeel van het configureren van een koppeling tussen beide systemen is de meertalige ondersteuning die geboden wordt.

Andere koppelingen met webshop software

Naast de koppeling tussen WooCommerce en WeFact zijn er meer integraties met webshop softwarepakketten mogelijk. Koppel bijvoorbeeld ook Shopify koppelingen voor je administratie in WeFact om informatie over een klant of producten automatisch te laten verwerken.

Andere koppelingen die ondersteund worden:

  • CCV Shop
  • Ecwid
  • Jouwweb
  • Mijnwebwinkel
  • Lightspeed
  • Bol.com
  • Amazon
  • Prestashop
  • Opencart
  • Magento

Maatwerk oplossing bij gebruik van de WeFact API

De bestaande API’s die voor WeFact worden aangeboden zullen niet altijd precies die functionaliteit bieden, die jouw organisatie nodig heeft. Een maatwerk koppeling tussen WeFact en andere systemen binnen je IT-landschap vormt de uitkomst.

Om zo’n koppeling vanuit of richting WeFact vorm te kunnen geven, is het zaak om vooraf te bedenken welke WeFact data (verstuurde facturen, inkoopfacturen, incassobatches, crediteuren, offertes, etc.) je wilt gaan gebruiken en met welk doel. Het vormt de basis van de architectuur rondom WeFact en bestaande softwarepakketten in je organisatie.

De jarenlange ervaring die Scrumble heeft in de realisatie van maatwerk koppelingen maakt dat we je hierin van passend advies kunnen voorzien. Welke specifieke wensen heb jij bij het koppelen van softwarepakketten aan je administratie binnen WeFact?

Aan de slag met een WeFact koppeling

Nieuwsgierig hoe een koppeling vanuit WeFact jouw werk makkelijker kan maken, of de kans op fouten in je boekhoudpakket kan verkleinen? Of wil je meer weten over de werkwijze van WeFact bij het realiseren van een API koppeling in algemene zin? Laten we samen een kop koffie drinken om nader kennis te maken. Ik ben erg benieuwd naar de systemen die jij middels een API aan elkaar wilt koppelen om processen efficiënter in te richten.

Bonus: hoe spreek je API uit?

Over de uitspraak zijn de meningen wat verdeeld. Veel mensen spreken de letters los uit in het Engels, “eej-pie-aaj”.
Wij kiezen meestal de makkelijkere manier: “aapie”.

Benieuwd naar ons portfolio?

Je wilt natuurlijk graag weten of wij de juiste partij zijn voor de ontwikkeling van jouw koppeling. Bekijk hier een greep uit ons portfolio.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen.

PI Marketing

Datasynchronisatie Platform

Datasynchronisatie platform dat e-commerce platforms koppelt aan een marketing automation platform.

Wij zijn Scrumble.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk software te bouwen en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze klanten te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes. Daarbij hebben we een focus op winnaars in de logistiek.

foto van het team van scrumble.
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
De werknemers van Scrumble aan tafel in een restaurant.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Hulp nodig? Plan een afspraak met Vincent.