Euroscoop

E-learning platform waarop werknemers de kneepjes van het vak leren!

“Samen met Scrumble hebben wij een platform ontwikkeld waardoor wij onze medewerkers nu extra kunnen informeren en stimuleren op het gebied van gastvrijheid en regelgeving. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat en dankbaar voor de fantastische samenwerking.”

– Dominique Walhout Stam, Marketingmanager

P van personeel

Dit project vloeit voort uit het marketingplan van de Euroscoop. Wanneer men praat over een marketingplan, wordt al gauw gesproken over de marketingmix (de ‘P’s’). Bij de ‘P’ van personeel zijn wij benaderd. Nee, niet omdat we goed zijn in marketing, wel omdat wij goed zijn in het ontwikkelen van webapplicaties; en een webapplicatie is precies wat de Euroscoop wilde inzetten voor de ‘P’ van personeel.

Wat de Euroscoop wil bereiken is meer gastvrijheid en grotere filmkennis bij het personeel. De menselijke factor speelt namelijk een grote rol voor bioscopen en kan zo een ‘competitive edge’ geven tegenover concurrenten.

Meten, weten en leren

Na een gesprek met de marketingmanager van de Euroscoop hebben we besloten om een interactieve online cursus aan te bieden waarbij we de gastvrijheid en filmkennis van personeel toetsen. Tevens hebben we bepaald hoe de structuur van de cursus vormgegeven wordt, waarbij verschillende categorieën, trainingen en vragen aan bod komen.

De cursus heeft voordelen voor het personeel van de bioscoop maar ook voor het management. Terwijl het personeel wordt getraind door het inzetten van verschillende media en door de mogelijkheid van het inzien van de juiste antwoorden, maakt de cursus de huidige kennis van het personeel inzichtelijk voor het management.

Hybride aanpak

Door een clickable prototype te maken hebben we kunnen sparren over het design van de applicatie. Een clickable prototype is een soort virtuele schets van het uiteindelijke product, die tevens interactief is gemaakt. Hiermee worden onder andere de verschillende functionaliteiten en de look & feel bevestigd.

We hebben bij dit project besloten om met een vaste scope te werken, wat inhoudt dat we de functionaliteiten vooraf hebben gedefinieerd, deze hebben ingeschat en vervolgens met een hybride methode hebben uitgewerkt. Terwijl we de Scrum ceremonies voor een groot gedeelte hebben behouden (planning, demo en retrospective), zijn we lineair van het uitwerken van de scope tot livegang gegaan. De flexibiliteit die een agile methodiek biedt, leverden we in voor een minimaal risico op scope creep (deviatie van de scope) en daarmee ook lagere kosten. Dit kan alleen als er geen unknowns zijn en beide partijen akkoord gaan met het design en bijbehorende functionaliteiten.

Simpel doch effectief

Het resultaat is simpel doch effectief. De webapplicatie is namelijk intuïtief ontworpen. De eindgebruiker kan zowel via zijn of haar computer als telefoon de cursus volgen en de administrator kan binnen enkele minuten verschillende categorieën, trainingen en vragenlijsten aanmaken, bewerken en verwijderen. Volgende stap? Testen, feedback verwerken en uitrollen over alle vestigingen.