Webapplicatie ontwikkelen?
Start met gratis digital roadmapping workshop.

Zonder onderbouwde strategie leidt digitalisering enkel tot misalignment tussen stakeholders, een lage betrokkenheid in de organisatie en innovaties die nooit zijn begonnen of afgemaakt.

Ben jij een beslisser binnen het groot MKB? Laat dan jouw email achter om een uitnodiging te ontvangen. 

Vanwege de tijdsinvestering beperken we het aantal plekken tot 2 per week tussen 15 jul en 31 aug 2024Vragen? Stuur een mail naar [email protected].

Onze klanten aan het woord.

Illustratie van een scherm met een applicatie er op.

Webapplicatie laten maken

Webapplicaties zijn applicaties ontwikkeld voor een browser en specifiek gericht op de problemen of behoeften van een bedrijf, organisatie of markt. Vaak met het doel om processen te optimaliseren waardoor zij sneller en minder foutgevoelig worden. 

Er zijn gigantisch veel soorten webapplicaties, ieder met zijn eigen karakteristieken. We sommen de grootste hieronder op.

Wij ontwikkelen verschillende type webapplicaties:

Platform

Op een online platform komen meerdere soorten gebruikers bij elkaar die met elkaar communiceren d.m.v. rijke functionaliteiten en integraties met applicaties van derden (API). Gebruikers kunnen verschillende doeleinden hebben. Een platform kan complete (bedrijfs)processen vervangen.

API

Een API is een set regels en protocollen (een programming interface) die het mogelijk maakt voor verschillende applicaties om met elkaar te communiceren. Het faciliteert de uitwisseling van data en functionaliteiten tussen systemen.

Portaal

Een klantportaal is een geavanceerde website dat organisaties of bedrijven de mogelijkheid biedt om kennis op te bouwen, te delen, uit te wisselen en opnieuw te gebruiken. Een gebruiker kan inloggen om meer domeinspecifieke informatie te winnen.

Tools

Een tool wordt vaak ontwikkeld voor één specifiek doeleinde en biedt daarmee support aan een groter geheel. Een tool kan bijvoorbeeld helpen met de migratie van een website van een oud Content Management Syteem (CMS) naar een nieuwe CMS.

Systemen

Een (vaak intern gebruikt) software systeem draait tegenwoordig meestal via een browser, waardoor het een plekje verdient in deze lijst. Een systeem is vaak een combinatie van tools en methodes om een specifiek doeleinde te dienen. Enterprise Resource Planning (ERP) is hier een goed voorbeeld van.

SaaS

Bij SaaS wordt een softwaretoepassing en bijbehorende data centraal gehost in de cloud. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot de software via een webbrowser, wat betekent dat er geen fysieke installatie op locatie nodig is. Dit maakt SaaS flexibel en schaalbaar, met lagere voorafgaande kosten dan traditionele softwarelicenties.

Meer weten over webapplicaties? Vincent legt het je graag haarfijn uit.

Wij werken trots samen met: