YouTube

Ad pre-testing platform dat merken in staat stelt om hun advertenties vooraf te testen op hun effectiviteit.

Technologieën

Koppelingen

“Zeer gedreven en gepassioneerde groep developers die niet alleen uitvoeren maar op elke mogelijke manier meedenken.”

– Daan van der Wiele – Head of Marketing & Product

Introductie Junbi

Junbi is een online advertentie pre-testing platform dat merken en bureaus in staat stelt om hun YouTube-advertenties te testen op effectiviteit voordat ze worden gepubliceerd. Met kunstmatige intelligentie (AI) biedt Junbi een snelle en schaalbare oplossing om advertenties te evalueren op basis van drie kernfactoren die bepalend zijn voor online advertentiesucces:

  • Brand attention: Trekt de advertentie voldoende aandacht naar het merk?
  • Ad breakthrough Kan de advertentie concurreren met alle drukte op het scherm?
  • Cognitive ease: Is de advertentie eenvoudig te verwerken door duidelijke visuele aandachtsgebieden?

Ontstaan van Junbi

Het idee achter Junbi is ontstaan uit de wens om een objectieve en kwantitatieve methode te bieden voor het evalueren van YouTube-advertenties. De oprichters van Junbi en moederbedrijf Alpha.One hebben hun expertise op het gebied van neuromarketingonderzoek in samenwerking met onze expertise op het gebied van software development ingezet om voor YouTube een tool te ontwikkelen. Deze tool vermindert de discussie en meningsverschillen over de effectiviteit van creatieve media op YouTube.

Resultaten van Junbi

Junbi is ontworpen met verschillende doelen in gedachten:

  • De effectiviteit van videoadvertenties op YouTube verbeteren.
  • Merken en bureaus een snel en schaalbaar alternatief te bieden voor neurowetenschappelijk onderzoek voor videoadvertenties, met betrouwbare en objectieve resultaten.
  • Google helpen om hun klanten te adviseren over wat het beste werkt, naast het gebruik van checklists en andere handmatige processen.
  • De basis leggen voor verdere versies van het advertentietestplatform dat zal worden geoptimaliseerd op basis van prestatiegegevens en andere belangrijke criteria.

Samenwerking met Scrumble

Junbi vloeide voort uit een samenwerking tussen het moederbedrijf van Expoze.io en Scrumble, welke relatie langer teruggaat. De keuze was destijds voor ons gevallen doordat er in extreem korte tijd een technisch uitdagend product ontwikkeld moest worden. Gezien onze ruime ervaring met koppelingen met AI’s was dit een logische keuze, omdat we de technische haalbaarheid en kwaliteit konden garanderen.

Junbi in actie

Junbi is in de eerste fase gericht op 10 grote bètatestorganisaties uit de Benelux (topklanten van YouTube). Het platform biedt een exclusief voordeel aan deze gebruikers, waardoor ze hun advertenties kunnen optimaliseren en een groter rendement op hun investering kunnen realiseren.