Hyped

Scanoplossing voor Hyped: het toonaangevende sneakerplatform.

Technologieën

Koppelingen & hardware

“Het is een waar genot om met het Scrumble-team te werken. Ze begrijpen ons proces door en door en hebben ons op fantastische wijze geholpen. We kunnen niet anders dan razend enthousiast zijn over hun werk!”

– Ricardo Theijs – Proces- en innovatiemanager

Introductie Hyped

In de wereld van online sneakerverkoop zijn authenticiteit en operationele efficiëntie van het grootste belang. Voor Hyped, een Europees platform gewijd aan de betrouwbare verkoop van authentieke sneakers, zijn deze normen niet onderhandelbaar. Hun unieke supply chain uitdagingen leidden hen naar de zoektocht naar een op maat gemaakte scan- en printoplossing. 

De uitdagingen van Hyped

Uit de gesprekken met Hyped kwamen twee primaire uitdagingen naar voren:

  • Meerdere supply chains: In tegenstelling tot traditionele magazijnen met enkel een instroom en uitstroom van goederen, hanteert Hyped twee verschillende supply chains – consignatie en resell. Bij de eerste sturen zakelijke verkopers schoenen in bulk naar het magazijn om daar verkocht te worden. Bij resell verkoopt een particulier meestal een paar sneakers direct aan de eindklant via Hyped.
  • Authenticiteit verificatie: Gezien het exclusieve karakter van de sneakers, wordt elk paar onderworpen aan rigoureuze authenticiteitschecks en inspecties op eventuele niet-gemelde beschadigingen. Elk paar moest afzonderlijk worden gevolgd, zelfs als twee paren van hetzelfde model en maat waren.
Een bijkomende complexiteit was dat elke sneaker eerst naar Hyped moest worden gestuurd om deze authenticiteitscontroles uit te voeren. Dit maakte het proces niet alleen uitgebreider, maar benadrukte ook het belang van een effectief en efficiënt beheersysteem.
 

De oplossing: een geïntregreerd scan- en printsysteem

Om de hiervoor genoemde uitdagingen aan te pakken, werden de volgende oplossingen bedacht en geïmplementeerd:
 
  1. Geavanceerd scansysteem met Casio scanners: De veelzijdigheid van de Casio scanner werpt zijn vruchten af. Het kan verschillende type barcodes scannen en identificeert via de software de daaropvolgende stappen in het proces.
  2. Unieke barcode generatie met Zebra WiFi printer: Elke binnenkomende sneaker krijgt een unieke barcode, wat zorgt voor traceerbaarheid. De Zebra WiFi printer drukt deze barcodes snel af.
  3. Opslag met barcode-integratie: Na authenticatie en het aanbrengen van een barcode worden de sneakers opgeslagen in de aangewezen stellingen die tevens ook barcodes dragen, waardoor het product later makkelijk gevonden en gepickt kan worden.
  4. Integratie met Shopware en Boekuwzending API: Om ervoor te zorgen dat product- en orderstromen real time gesynchroniseerd blijven,  en om een soepele verzending te garanderen, werden integraties met Hyped’s e-commerceplatform, Shopware, en hun fulfillment partner, Boekuwzending’s API, tot stand gebracht.

Samenwerking met Scrumble

De samenwerking tussen Hyped en ons team is een voorbeeld van hoe het begrijpen van unieke uitdagingen en het ontwerpen van op maat gemaakte oplossingen in een magazijn kan leiden tot operational excellence. Het scansysteem zorgt niet alleen voor de authenticiteit van elke sneaker, maar verbetert ook de efficiëntie van de magazijnoperaties van Hyped. Hun  positie als vertrouwd sneakerplatform is daardoor verstevigd, en ze kunnen met weinig arbeidskrachten veel orders aan.

Resultaten van Hyped

Los van de gebruikelijke voordelen die warehouse software met zich meebrengt, zijn er specifieke resultaten voordelen behaald door de op maat gemaakte oplossing in het magazijn van Hyped. Met deze oplossing:

  • Bereikt Hyped een gestroomlijnd proces voor beide supply chains, zowel het consignatiemodel als het resell-model.
  • Zorgt het unieke barcodesysteem dat de authenticiteit en traceerbaarheid van elke sneaker wordt behouden.
  • Zorgen externe API koppelingen voor een naadloze synchronisatie tussen de verschillende systemen, waardoor de operatie foutloos verloopt.