Shopware Koppeling met jouw applicatie ontwikkelen? Wij helpen je op weg.

Shopware API koppeling

Shopware is één van de snelstgroeiende e-commerce platformen. Het biedt mogelijkheden om het te draaien als SaaS-oplossing of volledig self-hosted. Dit betekent, dat naast hun uitgebreide app-ecosysteem, het ook mogelijk is om uitbreidingen te schrijven direct op de platform code zelf. Dit maakt Shopware tot een van de meest versatiele platformen, gebouwd op groei van jouw (e-)commerce business.

Hoe wij Shopware integreren

Binnen de Shopware store zijn er veel pre-made extensies, thema’s en apps te vinden. Deze kunnen allerlei verbeteringen aanbrengen aan je shop, zoals een checkout uitbreiding, nieuwsbrieven, of een custom thema. Echter wanneer je een (maatwerk) extern systeem hebt, is er vaak geen off-the-shelf oplossing. Dit is waar onze expertise van pas komt. Shopware biedt hiervoor meerdere mogelijkheden: er is een API waar je koppelingen mee kunt realiseren, er is een app-systeem, en je kunt zelfs custom code schrijven. Hieronder beschrijven wij een aantal voorbeelden van de mogelijkheden.
Kunnen wij helpen jouw API kopppeling te laten maken?

Maatwerk koppeling met je ERP

Shopware biedt in basis alle bouwstenen om je shop op te bouwen. Echter voor grote(re) organisaties volstaat dat meestal niet. Zo kan het al snel aantrekkelijker worden om je voorraadbeheer in een extern ERP te hebben. Ook de order-flow (i.c.m. WMS/picksysteem) en zelfs productdata kan vaak beter in zo’n systeem gedaan worden wanneer je op schaal werkt. Dit zijn veelal geen out-of-the-box koppelingen met Shopware, maar deze dienen op maat gerealiseerd te worden. Wil je dat alle bestellingen automatisch in je ERP terecht komen, en in een custom orderpicking app meteen bij de juiste werknemer op zijn scherm komen te staan? Wij weten de weg.

Retouren management portaal

Via de backoffice van Shopware is het mogelijk om een order of product op retour te zetten. Echter, het enige wat dit bereikt is dat de interne voorraad van het product wordt verhoogd. Bovendien is dit een handmatige actie. Waarom heeft de klant het product geretourneerd? Gaat dit ooit wel eens fout? Heb je een specifieke medewerker die dit moet kunnen doen, en moet hij of zij alleen dat kunnen? Met een custom integratie zou je een losse pagina kunnen opzetten in je shop waarin gebruikers zelf een retour aan kunnen melden. Voer je ordernummer in, kies de producten die je wilt retourneren, en geef een reden op. Vanaf daar kunnen ze een verzendlabel printen en inleveren bij een pakketpunt. Hier zou je nog op kunnen doorontwikkelen met een dashboard binnen het portaal, om inzichtelijk te krijgen welke producten vaak retour komen, en om welke redenen om op die manier je probleemproducten te ontdekken, foutmarges te verlagen en klanttevredenheid te verhogen.

Een online marketplace creëren

Misschien wil je wat meer dan standaard mogelijk is binnen je shop. Bijvoorbeeld gebruikers zelf de mogelijkheid geven om hun eigen producten te verkopen via jouw platform. Online e-commerce platformen geven jou als gebruiker alle handvatten om je producten te kunnen beheren, te vermarkten, en de gebruiker een fijne winkelervaring te bieden. Stel je echter voor wat een chaos het zou veroorzaken als iedereen zomaar zijn eigen producten kom aanmaken in je shop en andermans producten aanpassen. Om een online marketplace te realiseren, zou je een extern portaal kunnen ontwikkelen waarin verkopers hun eigen product- voorraad- en orderbeheer hebben, wat dan volledig verbonden is met jouw shop en andere integraties zoals Exact Online koppelingen.

 

Bonus: hoe spreek je API uit?

Over de uitspraak zijn de meningen wat verdeeld. Veel mensen spreken de letters los uit in het Engels, “eej-pie-aaj”.
Wij kiezen meestal de makkelijkere manier: “aapie”.

Benieuwd naar ons portfolio?

Je wilt natuurlijk graag weten of wij de juiste partij zijn voor de ontwikkeling van jouw koppeling. Bekijk hier een greep uit ons portfolio.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen.

PI Marketing

Datasynchronisatie Platform

Datasynchronisatie platform dat e-commerce platforms koppelt aan een marketing automation platform.

Wij zijn Scrumble.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk software te bouwen en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze klanten te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes. Daarbij hebben we een focus op winnaars in de logistiek.

foto van het team van scrumble.
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
De werknemers van Scrumble aan tafel in een restaurant.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Hulp nodig? Plan een afspraak met Vincent.