Verbeter je nieuwsbriefresultaten met een MailChimp Koppeling

Ondernemers, maar ook particulieren met een eigen blog, kiezen voor het aanbieden van een nieuwsbrief. Een nieuwsbrief helpt ondernemers nieuwe klanten te trekken of bestaande klanten te behouden; particulieren kunnen hun trouwe volgers wijzen op de publicatie van nieuwe content. Om het proces rond het versturen van nieuwsbrieven te vergemakkelijken, maken veel mensen gebruik van een dienst als MailChimp. In dit artikel vertel ik je meer over het gebruik van een MailChimp koppeling met jouw website.

Voordelen van het gebruik van MailChimp

Het zeer gebruiksvriendelijke systeem wat MailChimp biedt maakt niet alleen prachtige nieuwsbrieven versturen mogelijk; ook kun je binnen je MailChimp account een lijst van met e-mailadressen bijhouden. Je hebt er geen technische kennis voor nodig. De lijst met contactgegevens wordt actief bijgehouden door het systeem; schrijft iemand zich uit, dan worden de mailinglijsten direct bijgewerkt. Fouten in deze mailinglijsten kunnen zo voorkomen worden. Zie het als een hele simpele vorm van een CRM.

MailChimp is overigens niet het enige product wat deze functionaliteit biedt. Denk ook aan diensten als HubSpot, SendGrind en Campaign Monitor.
Kunnen wij helpen jouw API kopppeling te laten maken?

MailChimp koppeling met online boekhoudpakket

Een van de mogelijke integraties is de koppeling tussen de MailChimp API en je online boekhoudpakket. Denk aan integraties zoals Exact Online koppelingen en AFAS. Koppel je MailChimp aan bijvoorbeeld AFAS, dan worden producten uit je AFAS-omgeving naar je MailChimp account geëxporteerd. Gebruik de afbeeldingen behorende bij deze producten in je nieuwsbrieven.

Plaatst iemand een order binnen MailChimp? In dat geval kan de voorraad binnen de AFAS software direct worden bijgewerkt. Evenals dat de informatie over deze verkooporder aan je AFAS boekhoudpakket wordt toegevoegd.

Zoals eerder aangehaald werd, kun je de software van MailChimp zien als een simpel CRM-systeem. De informatie binnen dit CRM-systeem kan automatisch geëxporteerd worden naar je AFAS-omgeving, om orders aan klanten te koppelen. Andersom kan de informatie geleverd bij deze orders naar MailChimp geëxporteerd worden om de mailinglijsten uit te breiden.

Een MailChimp koppeling met een dienst als Exact Online levert eenzelfde resultaat op.

API koppeling MailChimp met WordPress

Naast de mogelijkheid om MailChimp via een API te koppelen met een dienst als AFAS of Exact Online, kun je kiezen voor een integratie binnen WordPress. WordPress is al jaren een van de populairste content management systemen (CMS). Een dergelijke integratie is interessant om vanaf je website aan een mailinglijst te kunnen werken. Publiceer bijvoorbeeld een pop-up of een widget op je website, waarmee je bezoekers verleidt hun contactgegevens (e-mailadres en naam) achter te laten. Via de API koppeling wordt deze data vervolgens direct in MailChimp gezet

Koppelen van de MailChimp-API

Het is afhankelijk van de beoogde toepassing van de MailChimp API koppeling, of een maatwerk oplossing benodigd is. In veel gevallen zal de standaard API koppeling van MailChimp volstaan. Het is verstandig je hierover te laten adviseren door een partij met veel ervaring in het koppelen van MailChimp aan verschillende andere software pakketten. Scrumble biedt je dit advies graag aan.

WEBSHOP MET WORDPRESS MAKEN

WordPress wordt ook vaak gebruikt in combinatie met WooCommerce; de basis voor een eigen webshop. In dit geval helpt de API koppeling tussen je webshop en MailChimp om gegevens van klanten aan een mailinglijst toe te voegen.

Gebruik deze mailinglijsten vervolgens om hele doelgerichte marketingcampagnes op te zetten, op basis van de eerdere aankopen van een consument. Stuur ze bijvoorbeeld een e-mail op het moment dat je nieuwe producten aan je assortiment hebt toegevoegd, of kies voor het inzetten op cross selling. Dat laatste doe je door de consument na diens aankoop via een e-mail te wijzen op aantrekkelijke, aanvullende producten.

Advies over een koppeling met MailChimp

Was je op zoek naar informatie over het gebruik van de koppelingen vanuit MailChimp en heb je jouw antwoord gevonden? Succes bij de realisatie van deze koppeling; het zal je helpen betere resultaten te bereiken. Kun je de hulp van een technicus goed gebruiken bij het opzetten van deze koppelingen? We helpen je graag!

Neem gerust contact met ons op, zodat we onder het genot van een kop koffie of thee verder kunnen praten.

Bonus: hoe spreek je API uit?

Over de uitspraak zijn de meningen wat verdeeld. Veel mensen spreken de letters los uit in het Engels, “eej-pie-aaj”.
Wij kiezen meestal de makkelijkere manier: “aapie”.

Benieuwd naar ons portfolio?

Je wilt natuurlijk graag weten of wij de juiste partij zijn voor de ontwikkeling van jouw koppeling. Bekijk hier een greep uit ons portfolio.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag met antwoorden op jouw vragen.

PI Marketing

Datasynchronisatie Platform

Datasynchronisatie platform dat e-commerce platforms koppelt aan een marketing automation platform.

Wij zijn Scrumble.

Scrumble is ontstaan uit vriendschap. Drie vrienden met een passie voor alles wat met computers te maken heeft, maar met software in het bijzonder. Wij vinden het vet om cutting-edge en maatwerk software te bouwen en zoeken uitdaging in complexiteit. We houden ervan om onze klanten te helpen met het bouwen van slimme organisaties. We willen de onmisbare schakel zijn in jouw digitale succes. Daarbij hebben we een focus op winnaars in de logistiek.

foto van het team van scrumble.
foto van het team van scrumble tijdens een potje tafelvoetbal
foto van twee ontwikkelaars van scrumble die geconcentreerd aan het werk zijn
De werknemers van Scrumble aan tafel in een restaurant.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Hulp nodig? Plan een afspraak met Vincent.