Wat is een API?
Soortgelijke vragen
Hoe maak je software schaalbaar?
Dit doe je op verschillende manieren. Code-technisch kan je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat er niet te vaak om data wordt gevraagd aan een database (het minimaliseren van database calls). Dat alleen kan er al voor zorgen dat je niet om de maand een extra server moet bijklikken en dat je applicatie meer gebruikers aankan. Een ander voorbeeld van schaalbaarheid is het modulair opbouwen van de code. Dit is voor de gebruiker niet direct zichtbaar, maar maakt voor de developer de code een stuk leesbaarder en dus beter te onderhouden- en uit te breiden.
Waarom kiezen jullie voor Laravel?
Of je nu een groot platform, een klantportaal, of de back-end voor een mobiele applicatie wil ontwikkelen, Laravel has it all. Er is eigenlijk niets te bedenken wat niet met Laravel ontwikkeld zou kunnen worden. Alle “boilerplate” staat al klaar, je kunt als developer meteen aan de slag. Heb je een bepaald onderdeel niet nodig, zoals de MVVC implementatie van Laravel? Dan is er ook de lightweight versie, Laravel Lumen. Wil je snel een MVP opzetten met een simpel geïntegreerd CMS? Laravel Nova helpt je uit de brand. Deze flexibiliteit is nog een reden waarom wij kiezen voor Laravel.
Waarom kiezen jullie voor React?
React is een goede keuze vanwege zijn eenvoud; React geeft veel vrijheid in opbouw en gebruik. Tevens anticiperen wij met React op applicaties die veel veranderende data hanteren en vinden wij de schaalbaarheid die React biedt een belangrijke pilaar. Beide zijn ‘strong suits’ van React. Ten slotte is React het populairste front-end framework met een levendige community en een team dat de technologie continu doorontwikkeld. Hierdoor kunnen wij als ontwikkelaars sneller tot oplossingen komen en zijn er continu nieuwe features beschikbaar.
Waarom kiezen jullie voor React Native?
Het ontwikkelen van een mobiele applicatie met React Native gebeurt cross platorm. Dat wil zeggen dat de developer in feite maar één app bouwt voor iOs en Android. Het helpt daardoor zowel met het sneller kunnen schakelen tussen de twee platformen (iOS en Android), als met het schrijven van de code zelf. Wij werken al een aantal jaar met React, dus voor ons was de stap naar React Native niet alleen logisch, maar ook nog eens super makkelijk (het is namelijk gebaseerd op het React framework). Zo kunnen wij de ervaring en kwaliteit leveren die men gewend is van onze webapplicaties. Voor beide platformen tegelijkertijd ontwikkelen kan soms nog wat problemen opleveren, maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen die React Native biedt. Bij Scrumble blijven we daarom ook verder ontwikkelen met dit geweldige framework voor het maken van native apps.
Hoe houden jullie de applicatie snel?
Dit gaat van micro-optimalisaties zoals het hergebruiken van variabelen (data) i.p.v. deze keer op keer te herinitialiseren, tot slim nadenken hoe je de database structuur in elkaar zet om het aantal queries zo laag mogelijk te houden. Een aantal practices die wij toepassen om software razendsnel te maken zijn: zo min mogelijk database requests; zo min mogelijk data over en weer sturen, gebruik maken van caching; simpel gezegd een opslag-laag waarin data wordt gezet, zodat deze een volgende keer sneller aan de gebruiker kan worden gegeven en het implementeren van een Content Delivery Network (CDN); dit zorgt ervoor dat jouw content zo snel mogelijk aan de gebruiker geleverd kan worden, over de hele wereld.
Wat is een API?
API staat voor Application Programming Interface, ofwel in het Nederlands applicatie programmeer interface. Het stukje “interface” betekent hier als het ware “koppeling” of “verbinding”. Voorbeelden van een interface zijn websites of het dashboard van een Tesla. In deze gevallen biedt de interface een koppeling tussen wat je ziet als gebruiker, de interactiemogelijkheden en de achterliggende verwerking door de software. In het geval van een API biedt de applicatie een interface voor andere applicaties om mee te koppelen, i.p.v. gebruikers. Die applicaties kunnen dan ook informatie uitlezen of als het ware op “buttons drukken” om acties door te sturen of data op te slaan.
Kunnen jullie integreren met mijn ERP, boekhoudpakket, etc.?
Over het algemeen; ja. We hebben veel ervaring in het koppelen met veel systemen, zoals een ERP, WMS, TMS, boekhoudpakket, marketing automation tools en e-commerce platformen. Het belangrijkste is dat ze een API beschikbaar hebben gesteld, waardoor wij kunnen koppelen met het betreffende systeem. In sommige gevallen is er geen API beschikbaar, waardoor we naar een andere oplossing moeten zoeken. Hiervoor kan je het beste contact met ons opnemen.
Hoe onderhoud je maatwerk software?
Onderhoud van maatwerk software heeft veel te maken met frequente updates. Technologie staat immers nooit stil en de ontwikkelaars van frameworks en programmeertalen zijn dan ook continu op zoek naar verbeteringen. Nieuwe features, betere veiligheid en betere performance zijn dingen die je in updates vaak terug ziet komen. Om jouw applicatie goed te laten functioneren is het wijs om een afspraak te maken met jouw ontwikkelaar zodat updates frequent worden uitgevoerd.
Naast updates kun je jouw software ook doorontwikkelen. Hierbij kijk je verder dan alleen updates en kijk je juist hoe de veranderende markt en gebruikersbehoeften bevredigd kunnen worden met nieuwe functionaliteiten of betere kwaliteit. Op die manier kun je een grotere groep gebruikers aantrekken of huidige gebruikers beter ten dienste zijn.
Wat is een database?
Nog een veel terugkerend onderwerp in de online wereld is een database.
Een database is de plek waar een applicatie zijn data opslaat en ophaalt. Een database is voor software applicaties essentieel, omdat veel applicaties dynamische content hebben.
Staat jouw vraag hier niet tussen?
Neem gerust een kijkje op de FAQ pagina.