Transpas API-koppeling voor jouw applicatie? Wij helpen je op weg!

Transpas, een oplossing van Art Systems, is een transport management system dat gebruikt wordt door honderden transportbedrijven. Het systeem bestaat uit verschillende componenten, zoals een online portaal voor het invoeren van orders door klanten en bijvoorbeeld een mobiele oplossing voor het scannen van pakketten op de docks en in magazijnen. Met een (maatwerk) Transpas koppeling is het mogelijk om andere systemen met dit transport management system te verbinden. Zo haal je nog meer uit deze oplossing! Scrumble helpt je verder bij de realisatie van een koppeling met Transpas.

Functionaliteiten van Transpas transport management system

Met Transpas wordt een flexibel transport management system geboden, waarmee bedrijven de mogelijkheid hebben orders in te voeren, ritten te plannen op basis van het beschikbare materieel en personeel, facturen op te stellen en het warehouse management te beheren. Dat gebeurt enerzijds via een internetportaal waartoe klanten toegang hebben en anderzijds via mobiele software, waarmee barcodes gescand kunnen worden bij het transport van pakketten.

Transpas Enterprise Planner

Naast het TMS van Art Systems, biedt deze partij ook de Transpas Enterprise Planner. Dit is een oplossing, waarmee alle informatie op een overzichtelijk scherm getoond wordt aan gebruikers. Denk aan zowel de tijdsplanning, als ook aan de geografische informatie rondom de levering van zendingen.

Integraties met Transpas van Art Systems

Vaak heeft een transportbedrijf bij de implementatie van Transpas al verschillende andere software in gebruik. Om het maximale uit Transpas te kunnen halen en data niet op verschillende plekken te moeten opslaan, is het interessant om Transpas te koppelen met de bestaande software in de organisatie. Denk aan een integratie tussen Transpas en een boekhoudpakket. Hoewel Transpas mogelijkheden biedt om de facturatie via dit systeem te laten verlopen, zal een transportbedrijf het gebruik van het eigen boekhoudpakket prefereren. Je wilt een dubbele financiële administratie rond de facturatie voorkomen.

Hieronder vind je een aantal andere voorbeelden van integraties tussen Transpas en de bestaande software binnen je transportbedrijf. Ben je op zoek naar een geïntegreerde softwareoplossing of koppeling die hier nog niet tussen staat? Ik denk graag met je mee, neem eens contact op.

Transpas koppelen met boordcomputers

Art Systems biedt verschillende integraties tussen Transpas en leveranciers van boordcomputers. Kies bijvoorbeeld voor een koppeling tussen Transpas en de software van Trimble, Data2Track, EasyTrack en CargoLedger. Informatie over de geplande ritten kan via de integratie tussen Transpas en deze leveranciers worden doorgezet naar de boordcomputer aan boord van de vrachtwagen of bestelbus van een chauffeur. Het handmatig invoeren van bijvoorbeeld de ritten of planning is hierdoor niet langer noodzakelijk.

Koppeling Transpas Enterprise met de boekhouding

Niet alleen de koppeling tussen Transpas Enterprise en de boordcomputers binnen je vrachtwagens en bestelauto’s is interessant. Kies ook voor een integratie tussen Transpas Enterprise en de software waarin je de administratie van je transportbedrijf bijhoudt.

Er worden koppelingen aangeboden met AccountView, Exact, Twinfield, Visma, AFAS Software en bijvoorbeeld SnelStart. Het zijn bekende systemen, waar veel transportbedrijven gebruik van maken voor het bijhouden van hun financiële administratie. Data uit het TMS kan via de koppeling automatisch naar deze software geëxporteerd worden voor verdere verwerking in het financiële proces binnen de organisatie.

Voordelen van Transpas Enterprise integraties

De keuze voor de integratie van het Transpas TMS met bestaande software in het IT-landschap van een transportbedrijf biedt verschillende voordelen. Ik zet er een graag een aantal voor je op een rijtje.

Kans op fouten neemt af

Een van de voornaamste voordelen van deze integraties is het feit dat de kans op fouten sterk afneemt. Informatie wordt via de verschillende koppelingen automatisch van de ene naar de andere applicatie doorgestuurd. Daar waar voorheen menselijk handelen noodzakelijk was.

Neem het proces rond het factureren van opdrachten. Nog steeds komt het vaak voor dat informatie uit het ene systeem gehaald wordt, om deze informatie vervolgens in de boekhouding te verwerken voor het opstellen van de factuur. De kans dat hierbij een fout gemaakt wordt, is relatief groot. Makkelijker is het, wanneer de benodigde informatie voor de facturatie aan klanten automatisch vanuit het TMS wordt ingeladen in de boekhouding.

Snelheid bij de uitvoeren van processen

Het proces rond het factureren aan klanten is niet alleen minder foutgevoelig met de implementatie van (maatwerk) integraties tussen systemen. Denk ook aan de hogere snelheid waarmee het proces doorlopen wordt. Het handmatig exporteren van data voor de facturen door je personeel is niet langer noodzakelijk; het personeel wat de facturen opstelt heeft de juiste informatie al bij de hand bij het opstarten van het boekhoudsysteem.

Aan de slag met Transpas Enterprise

Wil jij ook gebruik maken van koppelingen tussen bestaande systemen en Transpas Enterprise van Art Systems? Ik help je graag bij de ontwikkeling van deze (maatwerk) koppelingen. Neem gerust contact op, zodat we nader kennis kunnen maken onder het genot van een kop koffie of thee. Laten we samen werken aan het optimaliseren van processen binnen jouw transportbedrijf.

Meer weten? Vincent helpt je graag verder.

Meer lezen over digitalisering en software ontwikkeling?

Hier vind je de meest recente artikelen.

12345