Design Sprint: De sleutel tot innovatie

Innovatie is de sleutel tot het succes van elk bedrijf. Het helpt bedrijven concurrerend te blijven en voorop te lopen in hun markten. Daarom maken veel bedrijven gebruik van design sprints om snel ideeën te ontwikkelen en innovatieve producten te creëren. Maar wat is een design sprint precies? En hoe kan het u helpen betere producten te maken? In dit artikel beantwoorden we deze vragen en geven we u enkele tips om een succesvolle design sprint uit te voeren.

Hoe design sprints je kunnen helpen betere producten te bouwen

Een design sprint is een intensief proces dat door teams wordt gebruikt om snel ideeën te ontwikkelen, prototypes te maken en gebruikersfeedback te evalueren om betere producten te maken. Het proces begint meestal met de vorming van een idee of probleem dat moet worden opgelost, gevolgd door onderzoeks- en brainstormsessies om mogelijke oplossingen te identificeren. Zodra de oplossingen zijn geïdentificeerd, gaan de teams over tot prototyping en gebruikerstests om de voorgestelde oplossingen te valideren of te ontkrachten. Het hele proces duurt één dag tot meerdere weken, afhankelijk van de complexiteit van het project.

Wat de voordelen zijn van een design sprint?

De voordelen van design sprints zijn talrijk en omvatten betere samenwerking tussen teamleden, hogere productiviteit, snellere time-to-market van producten en diensten, minder risico bij het lanceren van nieuwe initiatieven, grotere klanttevredenheid door snelle iteratiecycli, en een efficiënter gebruik van middelen in het algemeen. Bovendien, omdat het proces vereist dat iedereen in een team betrokken is bij elke fase (van ideevorming tot prototyping), helpt het om een grotere betrokkenheid bij projecten te bevorderen, wat uiteindelijk kan leiden tot een hogere mate van arbeidsvreugde en meer innovatie binnen organisaties.

Als u een succesvolle design sprint wilt uitvoeren, zijn er verschillende tips die u moet overwegen:

  • Begin met een duidelijk doel: Voordat u aan een project begint, is het belangrijk dat iedereen in uw team duidelijk begrijpt welk probleem moet worden opgelost of welk doel moet worden bereikt voordat u elke stap in het proces aanpakt. Dit zorgt ervoor dat iedereen tijdens elke fase van de ontwikkeling gefocust blijft en houdt ook mogelijke afleiding op afstand.
  • Betrek alle belanghebbenden: Een succesvolle ontwerpsprint vereist input van alle belanghebbenden, dus het is belangrijk dat niemand het gesprek domineert of beslissingen neemt zonder input van andere teamleden. Door elke groep belanghebbenden (zoals productmanagement of engineering) gelijke inbreng te geven, zorgt u ervoor dat alle perspectieven in aanmerking worden genomen bij het ontwikkelen van oplossingen.
  • Zoek creatieve manieren om ideeën te genereren: Probeer je bij het brainstormen over mogelijke oplossingen niet te beperken tot traditionele methoden zoals whiteboarding of papieren prototypes, maar zoek ook naar manieren waarop je technologie zoals virtual reality-simulaties of 3D-printtechnieken kunt gebruiken bij het maken van prototypes voor testdoeleinden. Op die manier worden uw ideeën veel sneller werkelijkheid dan wanneer u zich uitsluitend tot traditionele methoden beperkt.
  • Wees niet bang om snel te falen: Een laatste tip is niet bang zijn om te falen; dit is niet alleen iets dat van toepassing is op startups, maar geldt voor alle industrieën, vooral als het gaat om innovatieprojecten zoals die binnen design sprints. Door in een vroeg stadium falen te omarmen kunnen teams snel van hun fouten leren, waardoor ze sneller kunnen pivotten dan wanneer ze te lang op een onsuccesvol pad waren doorgegaan zonder onderweg veranderingen aan te brengen.  

Design sprints worden steeds populairder onder intrapreneurs die op zoek zijn naar manieren om hun ideeën snel te testen voordat ze in productieomgevingen worden gelanceerd, terwijl het risico onderweg wordt beperkt. Door de bovenstaande tips te volgen, kunt u zich voorbereiden op succes bij het uitvoeren van uw eigen design sprints, die op hun beurt uw organisatie naar een hoger innovatieniveau moeten leiden.

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Meer weten? Vincent helpt je graag verder.

Bekijk recente artikelen

Ben je meer van de actualiteiten? Hier vind je de meest recente artikelen.  

Design Sprint: De sleutel tot innovatie

Een design sprint kan u helpen betere, innovatievere producten te maken. Maar wat behelst een succesvolle design sprint? Lees onze tips.

12345

Een design sprint inzetten om
met jouw productstrategie te bepalen.

Onze klanten aan het woord.

Joeri Stok
Joeri StokICT Manager
Read More
Het project was een leuke ervaring: vlot doorlopen, korte lijnen en snelle bugfixing; soms werd het zelfs al tijdens het typen opgepakt. Lukte dat niet, dan werd er om aanvullende informatie gevraagd zodat het alsnog snel opgelost kon worden.
Sanne Smeets
Sanne SmeetsProgram Manager Lean Academy
Read More
Precies de samenwerking die we zochten. Een jong, professioneel bedrijf dat meedenkt, wensen goed vertaalt, prettig en no nonsense is in omgang, en waar duidelijke afspraken mee te maken zijn.
Remco Bergwerff
Remco BergwerffCommercial Director & Founder
Read More
Scrumble heeft vanaf het begin goed meegedacht over de slimst mogelijke technische aanpak bij het bouwen aan HOTIQ. Dankzij het samenspel is een snel, robuust en tegelijkertijd flexibel platform ontstaan.
Jos Meiling
Jos MeilingData & Growth Manager
Read More
De enthousiaste IT’ers van Scrumble helpen ons door een stap verder te denken en snelheid in het proces te houden, zonder dat het te kort gaat aan de kwaliteit.
Ward Grootens
Ward GrootensFounder
Read More
Scrumble bewaakte het proces actief, dat was erg fijn. Doordat ze vanaf het begin de juiste vragen stelde, hadden we er veel vertrouwen in dat ze de klus zouden klaren. Dat hebben ze boven verwachting gedaan.
Dominique Walhout Stam
Dominique Walhout StamMarketing Manager
Read More
Samen met Scrumble hebben wij een platform ontwikkeld waardoor wij onze medewerkers nu extra kunnen informeren en stimuleren op het gebied van gastvrijheid en regelgeving. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat en dankbaar voor de fantastische samenwerking.
Kees Schepers
Kees SchepersManaging Director
Read More
Bedankt voor de oplevering vandaag jongens! Voor ons is dit echt een grote stap voorwaarts. Ik denk dat onze samenwerking een succes kan worden!
Joost van Aarle
Joost van AarleOwner
Read More
Samen met Scrumble is de basis gelegd voor een krachtige spreadsheet-database koppeling. Hun kennis van React is van grote waarde geweest in het optimaliseren van Tourgrid en het realiseren van de MVP. Door de prettige en flexibele manier van samenwerken...
Previous
Next

Waarom een design sprint?

Een design sprint is een pragmatisch proces om een visie te vertalen naar productstrategie en uitvoerbare product roadmap, waarbij meetbare impact centraal staat.

Met een design sprint zijn we in 5 dagen, via zorgvuldige, snelle iteraties en validatie, in staat om de grootste meerwaarde van het digitale product voor jouw doelgroep te bepalen. 

Wanneer is een design sprint geschikt voor jou?

Als je één van de onderstaande punten herkent, is een design sprint een krachtig instrument om jouw applicatie naadloos aan te laten sluiten bij de behoeftes van jouw doelgroep.

Totale investering design sprint

vanaf € 12.500

Veel digitale producten worden met de juiste intentie bedacht, maar slaan de plank mis doordat zij op basis van aannames ontwikkeld worden. Ze falen en de stekker wordt eruit getrokken. Met als gevolg een negatieve impact op het merk, de mensen en de bottom-line van de organisatie.  

Om het succes van jouw project en investering te borgen hebben wij de handen ineen geslagen met design bureau Bankai. Samen bieden we deze bewezen aanpak aan, die zekerheid biedt in het lange termijn succes van jouw product. Dit succes maken we meetbaar.

Wij werken trots samen met:

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Meer weten over design sprints? Vincent legt het je graag haarfijn uit.