Wat is een design sprint?

Een Design Sprint is een intensief proces van ontwerp, prototyping en testing. In vijf werkdagen krijg je antwoord op complexe vraagstukken, bijvoorbeeld rondom de introductie van een nieuw product, de verbetering van een product of het opzetten van een nieuwe online business. Zonder aannames beginnen aan een nieuw project dus, en dat in een extreem korte tijd. Daar houden wij van.

Soortgelijke vragen

Een Design Sprint is een intensief proces van ontwerp, prototyping en testing. In vijf werkdagen krijg je antwoord op complexe vraagstukken, bijvoorbeeld rondom de introductie van een nieuw product, de verbetering van een product of het opzetten van een nieuwe online business. Zonder aannames beginnen aan een nieuw project dus, en dat in een extreem korte tijd. Daar houden wij van.

UX is de afkorting voor User Experience, oftewel gebruikerservaring. Niet te verwarren met UI, User Interface. UI is onderdeel van het grotere geheel dat UX is. Kort gezegd is het verschil tussen UX en UI dat UI draait om hoe je als gebruiker interacteert met een applicatie en UX de overkoepelende (emotionele) ervaring is van die interactie. Kun je makkelijk een knop vinden? Dat is UI. Als je klikt op die knop en er gebeurt precies (of iets beters dan) wat je had verwacht, dat is UX. UX draait om gevoel.

Voor het ontwikkelen van een website of mobiele app kun je een software prototype, ook wel mockup genoemd, maken. Dit is een visuele weergave van de app, die ook interactief gemaakt kan worden. Een vormgever maakt een ontwerp van bijvoorbeeld een aantal pagina’s (vaak de core) van jouw website. In werkelijkheid bestaat het prototype dus slechts uit een grafisch design, zonder code. Buttons worden klikbaar gemaakt, zodat je naar de volgende pagina binnen de app of op de website wordt geleid. De app lijkt functioneel te zijn, maar er zit nog geen achterkant achter. Een prototype is een handig hulpmiddel om de haalbaarheid van je idee te onderzoeken en op welke punten je jouw concept nog kan verbeteren. Een prototype kan veel onzekerheden wegnemen en dient tevens als ontwerp voor het ontwikkeltraject.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem gerust een kijkje op de FAQ pagina.

Wij werken trots samen met

Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen
Dit is onze contactpersoon Vincent van Laarhoven, met hem kan je contact opnemen

Plan een afspraak met Vincent om kennis te maken.